Анонс на 10-кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

 Анонс на 10-кръг на Серия А - срещите в неделя

Интер - Салернитана

В момента Интер е на 7-мо място. Освен това в 9 мача миланци вече загубиха 4 пъти. Основният проблем на отбора е в областта на надеждността на защитата. В 9 мача "нерадзурите" допуснаха 14 гола. В последния си двубой Интер игра брилянтно, завършвайки 3:3 с Барселона.

Далерниката прави доста добър сезон, след като оцеля като по чудо през миналата кампания. Тимът е на 11-о място с 10 точки. Основният бич на отбора е атаката. В 9 кръга играчите на Салернитана отбелязаха само 12 попадения. В миналия кръг Салернитана успя да победи Верона (2:1). Преди това южняците нямаха победа от месец.

Интер по традиция се изправя успешно срещу Салернитана. От четири директни срещи отборът спечели три пъти. И сега миланци са фаворити, като интригата е, дали гостите ще поразят вратата на съперника.

Прогноза: Интер - Салернитана 2:0

 

Лацио - Удинезе

Римляните отново ще се опитат да влязат в зоната на Шампионска лига този през този сезон. И засега отборът се настани на желаната 3-та позиция. "Орлите" изглеждат прилично в атака. 21 отбелязани гола, 6 от които в актива на Чиро Имобиле, са отличен показател. Миналият кръг не е изключение за резултатността на столичани - победа с 4:0 на гости на Фиорентина. Тази седмица тимът изигра мача от 4-ия кръг на груповата фаза на Лига Европа, в който завърши наравно с Щурм (2:2), и е на трето място в групата с 5 точки.

Гостите показват отлични резултати. Едва ли някой е очаквал от тях да стигнат до зоната на Шампионска лига, тъй като отборът в момента е на 4-то място. Удинезе спечели 20 точки, като взе 6 от девет мача. Той има само едно поражение в шампионата. За отбелязване е също, че "черно-белите" отбелязаха 19 попадения, като това е трети резултат след Наполи и настоящия съперник. В последните кръгове "малките зебри" победиха Рома с 4:0, победиха Сасуоло с 3:1, Интер със същия резултат, а също и Верона (2:1). В последния мач с Аталанта (2:2) победната серия на клуба бе прекъсната, но продължава безпогрешната серия от осем мача.

Тежък за прогнозиране мач. Домакините са лек фаворит, а относно резултатността, там спор не може да има - над 2.5 гола.

Прогноза: Лацио - Удинезе 2:1

 

Специя - Кремонезе

Специя има 8 точки и заема 15-та позиция. Очевидно е, че лигурци и този сезон ще се борят за оцеляването си. Лъч надежда бе победата над Сампдория в средата на септември, но след това последваха две поражения.

Кремонезе има три точки и е предпоследен в таблицата. В защита ще кажем, че тимът измъкна точка на гости на Аталанта и Лече, а всичките загуби са от отбори от горната половина на таблицата.

Интересен и равностоен мач, в който няма фаворит. Гостите спокойно могат да отнемат точки от съперника си, така че знак Х е задължителен.

Прогноза: Специя - Кремонезе 1:1

 

Наполи - Болоня

Наполи има 23 точки и е втори в таблицата за класиране. През последните години на неаполитанци им липсваше постоянство и стабилност през целия сезон, но до момента те не показват никакво колебание - 7 победи и 2 равенства в девет мача от Серия А и 4 победи в 4 мача в Шампионска лига.

Болоня е зле - тимът има 7 точки и заема 17-то място в таблицата за класиране. Треньорската смяна бе изненадваща и според някои специалисти е неподходяща, но това ще покаже времето. В миналиямкръг Болоня не можа да победи Сампдория у дома, а преди това загуби от Емполи и Ювентус.

Без шансове за гостите.

Прогноза: Наполи - Болоня 3:0

 

Верона - Милан

Верона упорито тръгна надолу и загуби последните си четири мача, което доведе до смъкването на тима на 18-та позиция. Като цяло отборът не играе добре, вкара най-малко след Кремонезе и Сампдория и допусна най-много след Кремонезе.

Милан има сътресения в последно време. Шампионите допуснаха 3 загуби в последните си 5 мача. Да, двете поражения са от Челси в Шампионска лига, а другото е от Наполи, което впрочем бе доста спорно. "Росонерите" са 5-ти с 20 точки, с 4 по-малко от лидера Аталанта. Очевидно е, че хората на Стефано Пиоли няма да се откажат от защитата на титлата, а и имат класата, така че миланци са фаворити в почти всеки свой двубой.

Тази среща няма да направи изключение, но съветът ни е да не очакваме много голове в нея.

Прогноза: Верона - Милан 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
477