Торино - Ювентус: Заложете на слаба резултатност


Н. Гавазов

Торино - Ювентус: Заложете на слаба резултатност

Торино - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 15.10.2022г.
Час: 19:00 ч.
Съдия: Маурицио Мариани

Торино и Ювентус ще се срещнат в мач от 10-ти кръг на Серия А. И двата отбора се намират в лоша форма и са длъжници на феновете си. Имаме всички основания да очакваме напрегнат мач, в който няма изявен фаворит.

Торино загуби три от последните си четири срещи. Ювентус спечели само два от последните си девет мача. Но ако за Торино несигурната позиция на средняк в класирането е позната ситуация, то постепенно нарастващото разстояние от челната четворка за Ювентус е като катастрофа.

Отборът е в нервна ситуация заради слаби резултати. Треньорът Масимилиано Алегри е застрашен от уволнение. Пораженията от Милан и израелския Макаби Хайфа навредиха на перспективите на Юве по отношение на Серия А и Шампионска лига.

Глупаво е да приписваме всичко на контузиите на атакуващите играчи, но в последните осем мача като гост Ювентус отбеляза само три гола и направи две равенства при шест поражения.

След завръщането на Алексей Миранчук в атаката на Торино мнозина се надяваха, че връзката му Никола Влашич ще даде плодове. Това обаче не е така -  Влашич не е отбелязал вече четири мача.

Лазаретът Торино е празен. Ювентус има много загуби. Контузен е защитникът Матиа Де Шилио и цяла група атакуващи играчи - Пол Погба, Федерико Киеза, Кайо Хорхе, Марле Аке и Анхел Ди Мария.

Историята на съперничеството между тези отбори има повече от 200 мача. В последните 25 срещи между 2008 и 2022 г. Торино спечели само веднъж. Още пет срещи завършиха наравно и 19 победи са на сметката на Юве. Двубоите от миналия сезон завършиха с минимална победа като гост за Ювентус и равенство 1:1 на стадиона на "черно-белите".

Торино успя да порази чуждата врата само осем пъти в девет мача през този сезон. Ювентус няма гол в последните си два мача. Като знаем колко слаби откъм резултатност бяха двете дербита през миналия сезон, не бива да очакваме много голове и сега. Относно победителя, много е вероятно да няма такъв. Впрочем, "биковете" никога не са били толкова близо до победа през последните няколко сезона, както сега.

Прогноза: Торино - Ювентус 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Шчесни
   
Данило
Бремер
Сандро
Куадрадо
Маккейн
Локатели
Рабио
Костич
Влахович
Кейн
Карамох
Влашич
Радонич
Войвода
Ричи
Лукич
Синего
Родригес
Бонжорно
Шуурс
   
Милинкович-Савич
 
Торино (Иван Юрич)

Обоснована прогноза: Торино - Ювентус 1:1

  Сподели
529