Анонс на 10-ти кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 10-ти кръг на Серия А - срещите в събота

Монца - Емполи

"Гражданите" са на 14-а позиция. След 9 кръга тимът има 8 точки и е постигнал само една победа. Преди този мач Емполи завърши наравно пет пъти и загуби три пъти. Преди победата и първата загуба клубът имаше четири поредни равенства. Емполи завърши наравно с Верона (1:1), Лече (1:1), Фиорентина (0:0) и Торино (1:1). Отборът претърпя поражения от Специя (0:1) и Милан (1:3), а единствената победа е над Болоня (1:0).

Монца е абсолютен новак в Серия А. През миналия сезон те завършиха четвърти във втора лига и чрез плейофни мачове успяха да си осигурят билет за елитната дивизия. "Червено-белите" започнаха слабо, като загубиха първите пет мача от първенството. И едва в шестия кръг новакът спечели първите си точки, след като игра наравно 1:1 с Лече, който също игра в Серия В миналата година. След това клубът смени треньора и постигна три поредни победи, включително успех срещу Ювентус (1:0). Това му позволи да се изкачи от последното място веднага до 12-то.

Исмаили, Тонели, Граси и Акпро са аут за домакините. Гостите са без Мароне.

Равностоен двубой, който може да бъде спечелен от всеки. Монца влиза с по-голямо настроение, но тосканци ще имат подкрепата на публиката. Равенството изглежда много логично, както и това, че двата отбора ще вкарат.

Прогноза: Емполи - Монца 1:1

 

Аталанта - Сасуоло

Аталанта заема 2-ро място в класирането на Серия А и в това няма нищо неочаквано - вече няколко пъти казахме, че бергамци се представят съвсем различно, когато нямат европейски мачове. Тимът има 21 точки на сметката си, а разликата от лидера Наполи е само 2 точки. Хората на Джанпиеро Гасперини подобно на лидера, никога не са губили този сезон. Те спечелиха 6 от 9 мача и завършиха наравно три пъти. Интересното е, че въпреки високата позиция в таблицата, домакините имат само 14 гола на сметката си. От топ 6 само Рома има по-малко (12).

Този месец отборът на Гасперини победи Фиорентина (1:0) и завърши наравно с хита Удинезе (2:2).

Гостите са разположени там, където се чувстват най-удобно - в средата на класирането. В момента отборът е на 9-то място с 12 точки. За 9 кръга от шампионата Сасуоло по три пъти спечели, загуби и направи равен. В последния кръг "черно-зелените" загубиха с 2:1 от Интер.

Мусо, Паломино, Толой, Дзапакоста и Сапата са в лазарета на домакините. Мулдур и Дефрел са в лазарета на гостите.

Аталанта спечели 15, завърши наравно 5 и загуби само 3 от последните 23 срещи със Сасуоло.

Съветът ни е да се доверим на домакините, като тяхна победа може да подкрепим с под 2.5 гола в мача и това, че Сасуоло няма да вкара.

Прогноза: Аталанта - Сасуоло 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
466