Рома с трудна победа срещу Лече


FUTBOL-TV

Рома с трудна победа срещу Лече

Рома се наложи над новака Лече с 2:1 в мач от 9-ия кръг на Серия А, който се игра на "Олимпико". Попаденията за домакините бяха дело на Крис Смолинг и Пауло Дибала, докато за гостите от Лече се разписа Габриел Стрефеца.

След този успех тимът на Жозе Моуриньо има 19 точки на петата позиция, докато Лече е 16-и със седем пункта. Римските "вълци" поведоха още в 6-ата минута. Тогава Лоренцо Пелегрини намери с перфектно центриране Крис Смолинг, който прати топката в опразнената врата. 

След намесата на ВАР Лече остана с човек по-малко в 22-ата минута, когато Мортен Хюлманд бе изгонен от игра. 

В 39-ата минута, въпреки че гостите вече бяха с 10 човека, успяха да изравнят. Габриел Стрефеца не остави шанс на Руи Патрисио, насочвайки топката към вратата му. Така двата тима се оттеглиха на почивката при равенство 1:1. 

В началото на втората част Рома получи дузпа. Пауло Дибала се зае с изпълнението на наказателния удар и бе безкомпромисен в 48-ата минута. Лошото бе, че аржентинецът се контузи при изпълнението и бе заменен от Неманя Матич. 

Осем минути след това пред Никола Залевски се откри прекрасна възможност, но Владимиро Фалконе реагира страхотно и предотврати нов гол за Рома. 

В 88-ата минута Тами Ейбрахам засече центриране в наказателното поле, но Фалконе отново показа рефлекс и спаси. В добавеното време на срещата попадение на Ейбрахам не бе зачетено заради засада.

  Сподели
286