Анонс на 9-ти кръг на Серия А


Н. Гавазов

Анонс на 9-ти кръг на Серия А

Торино - Емполи

Торино е на 10-о място с 10 точки в осем кръга. Клубът загуби последните три мача. Ясно е, че това все още не е повод за паника, но някои моменти са тревожни. Три гола в пет мача са наистина катастрофално малко. През първата половина на септември тимът на Иван Юрич загуби от Интер и Сасуоло с резултат 0:1. А на 1 октомври "биковете" загубиха като гост от Наполи (1:3).

Тосканци са на 15-а позиция. След 8 кръга тимът има 7 точки и постигна само една победа. Преди този мач Емполи завърши наравно четири пъти и загуби два пъти. Отборът претърпя поражения от Специя (0:1) и Милан (1:3), а единствената победа е над Болоня (1:0).

Домакините са без кадрови проблеми. Гостите са без Исмаили, Тонели, Граси и Акпро.

Торино е фаворит в мача, но "биковете" ще трябва да се постараят, за да повалят съперника си.

Прогноза: Торино - Емполи 3:1

 

Монца - Специя

Един много интересен мач, защото се срещат равностойни съперници, аутсайдери и в същото време двата колектива изненадват с  представянето си.

Монца започна с пет поредни поражения, но след това абсолютният дебютант в елита направи равен на гости на Лече, победи Ювентус у дома и за да докаже, че успехът над "бианконерите" не е случаен - размаза Сампдория в Генуа. Така "червените" събраха седем точки и са на 16-то място в таблицата.

Специя има две победи и две равенства до тук, което е абсолютно същото на фона на миналогодишното представяне на тима. Разликата е, че лигурци играят с по-голямо разнообразие в атака, тази скованост от предишния сезон отсъства и отборът изглежда по-уверен.

Марлон и Петаня са аут от домакините. Гостите са без Христов, Реча и Сала.

Равностоен мач, в който не бива да очакваме много голове. В момента Монца е на пика на представянето си и вероятно това ще се окаже съществено за резултата в двубоя.

Прогноза: Монца - Специя 1:0

 

Салернитана - Верона

Салернитана имаше добър старт с победа и четири равенства в първите си шест мача, но южняците загубиха последните два двубоя и ще е интересно да видим дали тимът ще спре тази тенденция. При това пораженията са конфузни - от Лече у дома и с 5:0 на гости на Сасуоло.

Верона има пет точки и заема 18-то място в таблицата за класиране. Колективът на Габриеле Чофи също се провали в последните двубои, губейки от Лацо, Фиорентина и Удинезе.

Домакините нямат кадрови проблеми Гостите са без Копола, Давидович и Илич. Хенри е под въпрос.

Очертава се мач, в който няма фаворит. Ако все пак търсим победител, по-добре е да се насочим към домакините.

Прогноза: Салернитана - Верона 1:0

 

Удинезе - Аталанта

Удинезе загуби на старта на кампанията, а след това направи 0:0 със Салернитана. Това бяха единствените мачове, в които фриулци загубиха точки. След това последваха пет поредни победи, включително над Фиорентина, Рома и Интер.

Вече казахме, че Аталанта изглежда различно в сравнение с миналия сезон. Бергамци нямат загуба, а от осем мача записаха шест победи.

Бута и Масина са аут. Бекао и Удоджи са под въпрос. Мусо, Джимсити, Паломино, Толой, Дзапакоста и Сапата няма да играят за гостите.

Предполага се, че ще се получи равностоен двубой, който може би няма да излъчи победител.

Прогноза: Удинезе - Аталанта 1:1

 

Кремонезе - Наполи

Кремонезе след много дълго отсъствие успя да се завърне в елита на италианския футбол. Отборът обаче едва ли се чувства комфортно. След осем кръга тимът завърши наравно три пъти и загуби пет срещи. И с тези показатели клубът от град Кремона е втори от дъното в класирането, но изостава само на три точки от сигурна позиция.

Неаполитанците са като машина и тя не може да бъде спряна сега. Хвича Кварацхелия блести със сила, разбивайки Серия А, където има 5+1 в 8 мача. Грузинецът се отчете и с асистенция в мача срещу Ливърпул, който тимът на Лучано Спалети спечели с 4:1. Във втория кръг на Шампионската лига Наполи се справи с Рейнджърс, побеждавайки с 3:0. В момента сините водят уверено в таблицата на Серия А, а отборът има най-добрата голова разлика в турнира (+6). След успеха над Рейнджърс (3:0), "адзурите"  се наложиха на гости на Милан с 2:1, победиха Торино с 3:1, а след това унищожиха Аякс (6:1) в Амстердам.

Чиричес, Гальоне и Хендри са аут за домакините. Наполи няма кадрови проблеми.

Разликата в класите и формата на двата отбора е вън от съмнение - очаквайте победа за Наполи.

Прогноза: Кремонезе - Наполи 0:2

 

Рома - Лече

Рома не е толкова успешна в италианското първенство, поне не толкова според очакванията. Тимът от столицата е едва на 6-то място, на 4 точки зад лидера Наполи. Но "вълците" могат да запишат предишния кръг на Серия А като актив, тъй като победиха като гост Интер с 2:1. А тази седмица "джалоросите" отново разочароваха своите фенове, губейки у дома от Реал Бетис (1:2) в Лига Европа. Така в последните три мача във всички турнири хората на Жозе Моуриньо допуснаха две поражения при една победа.

Лече проведе миналия сезон в Серия B и успя да стане победител там, заемайки първо място, благодарение на което получи билет за дивизията на най-силните. В елита "вълците"  успяха да спечелят само веднъж в първите осем кръга, като четири пъти поделиха точки с противниците и допуснаха три поражения и са близо до зоната на изпадащите. Нещата обаче не са толкова трагични, защото футболистите на Лече играят с настроение, борят се във всеки мач и с малко повече късмет можеха да имат повече точки. Тимът е без загуба в последните си три срещи.

Челик, Карсдорп, Дарбое и Вайналдум са аут от домакините. Гостите са без Бистрович, който вероятно ще е готов за следващия мач.

Интересен двубой се очертава с оглед на това, че Рома имаше мач в средата на седмицата, а гостите са упорит съперник. Ако столичани подценят Лече, напълно е възможно хората на Моуриньо да загубят точки.

Прогноза: Рома - Лече 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
435