Милан - Ювентус: Заложете на "росонерите"


Н. Гавазов

Милан - Ювентус: Заложете на

Милан - Ювентус

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 08.10.2022 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Даниеле Орсато

Милан и Ювентус ще се срещнат в ключов мач от 9-я кръг на Серия А.

"Росонерите" явно не са в най-добра форма. На 5 октомври тимът на Стефано Пиоли претърпя много тежко поражение от Челси в Шампионска лига. Италианците допуснаха 3 гола и дори не можаха да отговорят на съперника. Този провал бе втори в последните три мача на "дяволите". Преди това загубиха от Наполи с 1:2 в Серия А. Между другото, миланци нямаха поражение преди мача с неаполитанците. Сега те имат 17 точки, с които заемат 5-то място във временното класиране. В последния кръг Милан победи Емполи като гост. Преди това, също като гост, той победи Сампдория и се наложи над Интер с 3:2.

Ако сравним резултатите на гостите през септември с текущите им резултати, виждаме известно подобрение. От началото на октомври хората на Масимилиано Алегри имаха два двубоя, като и двата завършиха успешно. На 2 октомври Ювентус победи Болоня с 3:0. Няколко дни по-късно "бианконерите" се справиха с Макаби Хайфа (3:0) в Шампионската лига, където, между другото, заемат 3-то място в класирането на група H. Това е така, защото "зебрите" започнаха с две поражения, губейки от ПСЖ и Бенфика. Разгромът на Болоня бе глътка свеж въздух за Юве, след като сензационно загубиха с 1:0 от Монца и завършиха наравно 2:2 със Салернитана. В момента гостите са на 7-мо място в таблицата с 13 точки в сметката си.

Проблемите с изобилието от контузени удрят Милан много сериозно напоследък. Златан Ибрахимович, Давиде Калабрия, Майк Мениан, Симон Киер, Алесандро Флоренци и Алексис Салемакерс в момента са аут от "росонерите". Но за мача с Ювентус Тео Ернандес трябва да се завърне в игра. Гостите върнаха в системата Анхел Ди Мария, който изтърпя дисквалификация. Но Пол Погба и Федерико Киеза са в лазарета.

През миналия сезон отборите не успяха да определят най-силния, след като изиграха и двата мача наравно. Това може да се счита за недостатък на Милан, който проведе сезона по-силно и бе по-добър и в двата мача, но не успя да победи съперника. Според лични срещи през последните години никой в ​​тази двойка няма особено предимство. От последните седем мача четири завършиха наравно, два бяха спечелени от Милан и един бе спечелен от Ювентус.

Като домакин Милан успя да спечели само веднъж срещу Ювентус от шест опита.

Видяхме под 2.5 гола в шест от последните им 8 сблъсъка на този стадион.

Очакванията са за интересен мач, който ще е истинско изпитание за почитателите на залозите. Да, Юве спечели последните си срещи, но нито Болоноя, нито Макаби са критерии за каквото и да е. Главният въпрос е доколко загубата от Челси се е отразила на "росонерите" в психологически план. Нашият съвет е да не очакваме много голове, а относно победителя, ако трябва да избираме такъв, то тогава е по-добре да заложим на Милан.

Прогноза: Милан - Ювентус 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Шчесни
   
Бремер
Бонучи
Данило
Куадрадо
Локатели
Паредес
Рабио
Костич
Влахович
Милик
Жиру
Леао
Кетелаере
Крунич
Тонали
Бенасер
Ернандес
Томори
Калулу
Дест
   
Татарушану
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Ювентус 2:1

  Сподели
631