Милан готви оферта за Есиен


Н. Гавазов

Милан готви оферта за Есиен

Милан ще направи опит да привлече през лятото една от големите звезди на лондонския Челси Майкъл Есиен, съобщава новината KickOffGahna. Според информацията, италианският гранд ще отправи оферта в размер на около 18 милиона паунда за полузащитника на лондончани. Старши-треньорът на Милан Масимилиано Алегри харесва качествата на ганайския национал и смята, че Есиен ще бъде перфектно попълнение в халфовата линия на тима и ще помогне много на отбора от следващия сезон.

"Росонерите" са на път да спечелят първата си титла в Серия А от седем години насам и ръководството има намерение да подмени някои от по-възрастните играчи с по-млади. Става дума за освобождаването на Гатузо, Пирло, Амброзини и Зеедорф. В Челси също планират подобни процеси и според специалистите, мениджърът Карло Анчелоти не е включил Есиен в списъка на играчите за новия сезон.

 Ганаецът премина на "Стамфорд Бридж" от Олимпик Лион през 2005 година срещу 24 милиона паунда и до края на договора му с лондончани остават още три години.

 

  Сподели
101