Анонс на 8-ми кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

Анонс на 8-ми кръг на Серия А - срещите в неделя

Лацио - Специя

Лацио е шести в класирането на Серия А след седем кръга, с актив от 14 точки. Лацио има само един неуспешен мач в първенството до момента - домакинството с Наполи, което римляните загубиха с 2:1. Скоро след това тимът на Маурицио Сари спечели уверено срещу Верона и победи Кремонезе. Прави впечатление, че няколко дни преди мача с Кремонезе "орлите"  ха съкрушителна загуба от датския Мидтиланд (1:5) в Лига Европа. Но Лацио не е единственият италиански клуб, който изглежда не се интересува много от резултатите в това състезание.

Междувременно Специя е на 12-о място след седем изиграни мача, в които спечели осем точки. Точно преди международната пауза, Специя взе втората си победа за сезона, побеждавайки Сампдория с 2:1 у дома. Преди това отборът на Лука Готи за малко да оцелее на терена на Наполи (0:1). Противникът вкара единствения гол само няколко минути преди последния съдийски сигнал. Специя загуби три предишни мача като гост без да отбележи нито един гол. Но си струва да добавим, че съперниците й бяха Интер, Ювентус и Наполи.

Касале е с травма на адуктора и ще се върне в средата на октомври. Гостите са без Христов, Река, Сала и Коваленко.

Домакините са фаворити в срещата, но веднага ще кажем, че сегашната Специя няма нищо общо с миналогодишната и римляните трябва да се постараят, за да вземат трите точки.

Прогноза: Лацио - Специя 1:0

 

Лече- Кремонезе

Среща между два новака. Лече постигна първата си победа в лигата в миналия кръг, като преди това записа три равенства и три загуби. Трябва да кажем, че Интер, Сасуоло и Торино трябваше да положат максимални усилия, за да пречупят "вълците", а Наполи разбра по трудния начин, че новакът не бива да бъде подценяван.

Кремонезе е само с две точки. Но в интерес на истината пораженията дойдоха срещу отбори от челната осмица, при това с минимален резултат и хората на Масимилиано Алвини никак не изглеждат обречени.

Лече няма кадрови проблеми. Чиричес и Хендри са аут от гостите.

Среща между равностойни отбори. Предполага се, че няма да видим много голове, ако пък има победител, той ще бъде излъчен с марж от един гол.

Прогноза: Лече - Кремонезе 1:0

 

Сампдория - Монца

Сампдория дели последното място с Кремонезе, след като лигурци записаха само две равенства до тук. Интересното е, че "моряците" отнеха точки от Лацио и Юве, а не можеха да се справят със Салернитана и Верона. Генуезци обаче получиха най-голям удар преди международната пауза, когато загубиха дербито със Специя.

Монца стартира с четири поредни загуби, след което последва равенство, но ръководството уволни треньора и назначи Рафаеле Паладино. И чудо - преди международната пауза "червените" победиха Ювентус, предизвиквайки истинска сензация.

Де Лука и Уинкс са аут от домакините. Гостите са без Петаня.

Колкото и гръмка да бе победата на Монца над Ювентус, фаворит в тази среща е Сампдория, най-вече заради фактора домакинство.

Прогноза: Сампдория - Монца 1:0

 

Сасуоло - Салернитана

Сасуоло има две загуби, две победи и три равенства. "Неровердите" изглеждат по-добре от миналата година, въпреки че Алесио Диониси на няколко пъти изрази опасенията си от малкото голове на нападателите му.

Салернитана също прогресира и изобщо не изглежда обречена, както през миналата година. Давиде Никола налага офанзивен футбол, а това малко или много дава резултати - с 1 победа, 4 равенства и 2 загуби южняците са 13-ти в таблицата за класиране.

Домакините са без Мулдур, Траоре, Берарди и Дефрел. Фацио и Рибери от гостите са аут.

Очертава се равностойна среща, в която домакините имат леко предимство, но не можем да ги определим за категоричен фаворит. По-добре е да акцентираме върху головете, които се очаква да бъдат над 2.5.

Прогноза: Сасуоло - Салернитана 2:2

 

Аталанта - Фиорентина

Аталанта изглежда на себе си през този сезон, потвърждавайки мнението, че участието в евротурнирите и късата скамейка дават своето отражение. В момента бергамци са втори в таблицата, на три точки от лидера, който вече изигра своя мач.

Фиорентина е на другия полюс. Тосканци имат само две победи - в първия и последния кръг, а между тези успехи проведоха пет срещи, в които едва ли изпитват положителни емоции.

Мусо, Джимсити, Паломино, Запакоста и Сапата са контузени от домакините. Кастровили, Сотил и Додо са аут от гостите.

Букмейкърите отдават своите предпочитания за домакините - коефициентът за успех на бергамци е около 1.95. Интересна и съблазнителна е опцията за "голове в двете врати" - 2.50.

Прогноза: Аталанта - Фиорентина 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
385