Милан няма да сгреши срещу Емполи


Н. Гавазов

Милан няма да сгреши  срещу Емполи

Емполи - Милан

Стадион: "Карло Кастелани", Емполи

Дата: 01.10.2022 г.

Час: 21:45

Съдия: Джанлука Аурелиано

Емполи и Милан ще затворят съботната програма на 8-я кръг на Серия А.

Тосканци са на 14-а позиция. След 7 кръга тимът има 7 спечелени точки и постигна само една победа. Преди този мач Емполи завърши четири пъти наравно и загуби веднъж. Емполи завърши наравно с Верона (1:1), Лече (1:1) и Фиорентина (0:0). Отборът допусна единственото поражение от Специя (0:1) на старта на кампанията и спечели единствената си победа над Болоня (1:0) в миналия кръг. Това, което прави впечатление при хората на Паоло Санети е, че трудно реализират положенията си, но пък много умело и организирано играят в защита.

"Червено-черните" след 7 изиграни срещи са на 5-то място в класирането на италианското първенство с 14 точки. Милан направи два равенства -  с Аталанта, с която си размениха голове и завършиха наравно с резултат 1:1, както и със Сасуоло - 0:0. В миналия кръг "росонерите" допуснаха първо поражение за сезона, като загубиха у дома от лидера Наполи (1:2). В интерес на истината хората на Стефано Пиоли никак не отстъпваха на "партенопеите", напротив, миланци играха много добре, но пропуските пред чуждата врата бяха наказани. Иначе в други мачове те лесно се справиха с такива съперници като Удинезе, побеждавайки ги с резултат 4:2 и Болоня с резултат 2:0, а също така победиха Интер с резултат 3:2 и Сампдория с резултат 1:2 .

Исмаили, Тонели и Акпро са аут за домакините. Албанският защитник пострада когато бе на разположение на националния си отбор и ще се завърне в средата на ноември, което е удар за тосканци. Гостите не могат да разчитат на Манян, Флоренци, Ернандес, Ибрахимович и Ориги.

- Милан ще влезе в мача на фона на три последователни победи над Емполи.

- Емполи никога не е побеждавал Милан като домакин. Милан спечели и направи шест мача наравно в предишните дванадесет гостувания на "Стадио Карло Кастелани".

- Милан вкара осем гола при  последните три победи над Емполи.

"Росонерите" са фаворити в срещата, още повече, че факторът домакинство тук не играе никаква роля - Емполи няма победа у дома, а Милан е без загуба в седем мача навън. Класата на шампиона трябва да си каже думата, за това очакванията ни са за техен успех, макар и минимален.

Прогноза: Емполи - Милан 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Татарушану
   
Калабриа
Калулу
Томори
Бало-Тоуре
Бенасер
Тонали
Месиас
Кетелаере
Леао
Жиру
Ламерс
Сатриано
Пиаца
Бандинели
Марин
Хаас
Париси
Луперто
Винтер
Стоянович
   
Викарио
 
Емполи (Паоло Санети)

Обоснована прогноза: Емполи - Милан 0:2

  Сподели
359