Наполи - Торино: Кварацхелия ще се разпише


Н. Гавазов

Наполи - Торино: Кварацхелия ще се разпише

Наполи - Торино

Стадион: "Диего Армандо Марадона", Неапол

Дата: 01.10.2022 г.

Час: 16:00

Съдия: Лука Масими

Наполи и Торино ще открият програмата на 8-я кръг на Серия А за събота.

Наполи оглавява класирането в Серия А със 17 точки от седем изиграни мача. С толкова разполага и Аталанта, която неаполитанците изпреварват по допълнителни показатели. Но за разлика от Аталанта, Наполи наистина показва футбол, който е напълно съобразен с неговите шампионски амбиции. И началният период потвърди, че "партенопеите" много зависят от Лучано Спалети. След напускането на трима ключови играчи (Кулибали, Инсине и Мертенс), отборът започна да играе още по-добре. В Неапол бързо блесна новата звезда Квича Кварацхелия, който се превърна в герой на феновете на Наполи. Грузинското крило буквално се превърна в хит не само за Наполи, но и за италианското първенство.

Победната серия на Наполи е пет мача. Преди международната пауза отборът на Спалети победи Милан.

Торино пък е на девето място с десет точки в седем кръга. Тимът  загуби три от предишните си четири мача. Ясно е, че това все още не е повод за паника, но някои моменти са тревожни. Два отбелязани гола в четири мача са наистина катастрофално малко. През първата половина на септември тимът на Иван Юрич загуби от Интер и Сасуоло с резултат 0:1. Тоест проблемът беше преди всичко в слабата игра на нападателите. И, ако пораженията от Аталанта и "нерадзурите" могат да се припишат на силата на съперниците, то резултатът срещу "неровердите" е тревожен звън.

Домакините са без Осимен, който се контузи срещу Ливърпул на 7 септември. Завръщането на нигериеца ще е в средата на този месец. Гостите не могат да разчитат на Войвода, Ричи и Пелегри. Имаше очаквания за косовския футболист, но те се преместиха със седмица, след като в четвъртък стана ясно, че той не е преминал тестовете.

- Наполи е с четири победи в последните си 5 мача срещу Торино.

-Торино успя да вземе само една победа в предишните 18 визити на Неапол.

- Торино не успя да намери вратата в предишните три мача срещу Наполи.

Фаворит в мача е Наполи. Минимална победа за домакините се оценява на около 6.5, а успех на Наполи с под 2.5 гола е с коефициент около 2.00. Препоръката ни е за втория резултат с добавката, че новата звезда на "партенопеите" ще се разпише.

Прогноза: Наполи - Торино 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Торино (Иван Юрич)
 
Милинкович-Савич
   
Шуурс
Бонжорно
Родригес
Синго
Линети
Лукич
Ладзаро
Радонич
Влашич
Санабрия
Кварцхелия
Симеоне
Зербин
Зелински
Лоботка
Ангуиса
Руи
Мин Джае
Рахмани
Лоренцо
   
Мерет
 
Наполи (Лучано Спалети)

Обоснована прогноза: Наполи - Торино 2:0

  Сподели
380