Феновете на Ювентус: Бонучи никога не е бил лидер


Н. Гавазов

Феновете на Ювентус: Бонучи никога не е бил лидер

Феновете на Ювентус подложиха на остра критика капитана на отбора Леонардо Бонучи.

Ултрасите на Торино се възмутиха, че след поражението от Монца (0:1) в 7-ия кръг на Серия А, футболистът доведе партньорите си в сектора за гости, за да се извини на феновете за провала.

"Станахме свидетели на неразбираема сцена, която ни кара да се усмихваме. Или по-скоро смешна сцена, измислена от някой, който се излага като лидер, но се държи като жертва.

Бонучи никога не е бил лидер и никога няма да бъде: нито в Тревизо, нито в Пиза, нито в Бари, нито в Милан, нито в Ювентус, разбира се.

Същото важи и за тези, които го подкрепят. Ако има йерархия, значи има причина за това. Добрият войник не става непременно добър генерал.

Да караш професионални играчи да гледат като жертвени агнета на трибуни, пълни с подигравки и обиди, да даваш легитимност на протестите само месец след началото на сезона е просто абсурдно.

Единственият резултат може да бъде слаб отбор, обременен с негативизъм и комплекс на жертва. Това е точно обратното на това, което е необходимо на футбола. Вие вредите на съотборниците си и на отбора като цяло повече от всеки некадърен треньор или мениджър.

Ролята на ултрасите (истинските) е да подкрепят отбора възможно най-дълго. Всички оплаквания и извинения - в края на сезона или в друга обстановка. Ако имахме да ви кажем нещо, щяхме да го направим на базата, гледайки в очите ви, както винаги сме правили.

Това не трябва да се случва на противниковия терен, което ни настройва и те кара да изглеждаш смешен и слаб. Който носи фланелката на Ювентус, трябва да прекланя глава само пред собствения си народ и пред никой друг, включително и пред медиите.

Всичко, което е необходимо, е един поглед от терена към трибуните с вдигната ръка за поздрав, а не диво празнуване на гол, за да ни уведомите, че съжалявате. И накрая, играчите не трябва да поемат отговорност за това, за което са виновни некомпетентните ръководители“, се казва в изявлението.

  Сподели
357