Гол в последните минути остави Юве в борбата за място в ЛЕ (видео)


В. Мухарски

Гол в последните минути остави Юве в борбата за място в ЛЕ (видео)

Ювентус победи Лацио като гост с минималното 1:0 в мач от 35-ия кръг на Серия "А". "Небесносините" вече 13 поредни шампионатни двубоя нямат победа срещу Ювентус.

За "римските орли" участие в срещата не взеха наказания халф Маури, както и контузените Диаките, Раду, Фоджа и Скули. За Юве двубоят пропусна водещият голмайстор на отбора Куалиарела, който заедно със съотборниците си Сисоко, Якуинта и Маркизио лекува травма. Добрата новина за старши треньора на "Старата госпожа" Луиджи Дел Нери е завръщането на Джорджо Киелини, който пропусна 6 седмици заради контузия.

През първата част домакините бяха по-дейни и направиха повече положения. Още в първите минути Ернандес и Сарате пробваха удари, но нямаха шанс да се разпишат. Ладесма на два пъти бе близо до попадение, но и той не успя да се разпише. В 27-ата минута Кристиан Броки стреля с глава, но ударът му излезе в аут. Сержио Флоккари също нямаше късмет през това полувреме.

В 36-ата минута, Матри отправи първия по-сериозен удар за Юве, който обаче бе спасен. Последваха пропуски на Мело от Юве и Сарате от Лацио.

След почивката двата отбора продължиха с атакуващия футбол. Още в самото начало на полувремето Сарате бе близо до отбелязване на гол, но пропусна целта. Малко по-късно гостите отвърнаха с удар на Дел Пиеро, който обаче мина встрани от вратата. Ернандес на два пъти обстрелва Буфон, но бразилецът не успя да открие резултата.

В 82-ата минута, за втори жълт и съответно червен картон бе изгонен Ладесма и домакините от Рим доиграха срещата в намален състав. Това оказа влияние върху играта на терена и играчите на Ювентус стигнаха до попадение. В 87-ата минута Симоне Пепе даде преднина на гостите и смълча трибуните на "Стадио Олимпико".

До нов гол не се стигна и торинци се поздравиха с трите точки и по този начин остават в борбата за виза за Лига Европа.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
162