Милан - Наполи: И двата отбора ще вкарат


Н. Гавазов

Милан - Наполи: И двата отбора ще вкарат

Милан - Наполи

Стадион: "Комунале Бриантео", Монца

Дата: 18.09.2022 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Маурицио Мариани

Милан и Наполи ще закрият седмия кръг на Серия А. Не знаем дали организаторите на програмата умишлено са направили това, но мачът е гвоздеят на италианския уикенд и заслужава място в най-гледаното време. Традиционният сблъсък между севера и юга, съчетаващ в себе си противопоставянето на два от фаворитите за титлите, а в добавка и отбори, които се намират в отлична форма.

"Росонерите"  след 6 изиграни мача заемат 3-то място в класирането на италианското първенство с 14 точки. По-горе разположените Наполи и Аталанта имат еднакъв брой точки в актива си. Милан през този сезон се препъна два пъти - срещу Аталанта, с който си размениха голове и завършиха наравно с резултат 1:1 и Сасуоло, с който записа нулево равенство. Хората на Стефано Пиоли се справиха с другите си съперници, макар и не толкова убедително, като разбира се, трябва да отбележим успеха с 3:2 над Интер. Общо Милан е без загуба в 30 от последните си 32 мача.

В груповата фаза на Шампионската лига Милан и Залцбург не се победиха в първия мач, завършвайки наравно 1:1, а във втората среща миланци победиха Динамо Загреб с 3:1 и по този начин "червено-черните" се наредиха на първо място в група Е с 4 точки.

"Партенопеите" са лидери в класирането на италианското първенство с 14 точки и са пред Аталанта и Милан, като имат най-добрата разлика отбелязани/допуснати голове - 13/4. Наполи също се препъна два пъти - срещу Фиорентина 0:0 и с Лече за 1:1.  Но във всички останали мачове "сините" почти винаги побеждаваха опонентите си съкрушително - Верона с резултат 5:2, Монца с резултат 4:0, Лацио с резултат 2:1 и Специя с резултат 1:0. Като цяло, неаполитанци са в серия от 18 срещи без загуба, вкарвайки два и повече гола в пет от последните си шест гостувания.

В Шампионската лига Наполи стартира с две поредни победи. Първо "сините" победиха феерично Ливърпул с 4:1, а след това победиха Рейнджърс с 3:0 и заеха първото място в група А с 6 точки.

Ориги, Ибрахимович, Ребич и Флоренци са аут. Леао е наказан. Осимен и Деме са контузени от гостите.

    - Последната среща завърши с победа 0-1 за Милан.

    - Последните четири общи победи бяха разделени по две за двата отбора.

    - Изминаха три години, откакто домакините запазиха суха мрежа на този терен.

    - Последният път, когато тези два отбора се сблъскаха на този стадион, гостите спечелиха с 0-1.

Това е дерби и като такова можем да очакваме всякакви резултати. Няма да е изненада нито победа на Милан, нито успех на Наполи. Вероятно знакът в мача ще заинтригува почитателите на залози, които обичат силните усещания. Нашите препоръки са в посока "над 2.5 гола в двубоя" и "двата отбора да отбележат".

Прогноза: Милан - Наполи 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Наполи (Лучано Спалети)
 
Мерет
   
Лоренцо
Рахмани
Мин Жае
Руи
Ангуиса
Лоботка
Зелински
Политано
Распадори
Каварцхелия
Жиру
Саелемаекерс
Кетелаере
Месиас
Тонали
Бенасер
Хернандес
Томори
Калулу
Калабриа
   
Майнян
 
Милан (Стефано Пиоли )

Обоснована прогноза: Милан - Наполи 2:2

  Сподели
385