Ювентус няма да сгреши срещу Монца


Н. Гавазов

 Ювентус няма да сгреши срещу Монца

Монца - Ювентус

Стадион: "Комунале Бриантео", Монца

Дата: 18.09.2022 г.

Час: 16:00 ч.

Съдия: Ивано Пезуто

Ювентус ще пътува до Монца, за да гостува на едноименния отбор в мач от 7-ми кръг на Серия А. Двубоят ще е историческо събитие за местната футболна общественост и това се вижда от запълненият на 100% "Комунале Бриантео", а според полицията, няколко хиляди тифози ще бъдат и на "Виа Франко Тонини", където се намира спортната арена.

Монца е абсолютен новак в Серия А. През миналия сезон тимът стана четвърти във втора лига и чрез плейофите успя да си осигури билет за елитната дивизия. "Червено-белите" започнаха слабо, като загубиха първите пет мача от първенството. При това три от тези поражения бяха без гол в чуждата врата, а две от тях с голям резултат. И едва в шестия кръг новакът спечели първите си точки, след като направи 1:1 на гости на Лече, който също игра в Серия B миналата година. Съответно с една точка в касичката, Монца се настани в дъното на класирането, на 4 пункта от спасителния бряг.

Ювентус не може да гледа на изминалия сезон като актив. В шампионата той завърши на четвърта позиция в класирането, а торинци излетяха от Шампионска лига на 1/8-финалната фаза. Припомняме, че през летния трансферен прозорец "черно-белите" се подсилиха от нападателя на Фиорентина Душан Влахович, а Анхел Ди Мария дойде от ПСЖ. Пол Погба също се завърна в тима. В новото италианско първенство "старата госпожа" все още не е познала горчивината на поражението, като постигна две домакински победи и направи четири равенства. Две от тях са много смущаващи - на гости на Сампдория във втория кръг и като домакин на Салернитана през миналия уикенд. И с 10 точки "бианконерите" са осми. А в средата на седмицата хората на Макс Алегри претърпяха домакинска загуба от Бенфика в Шампионска лига, с което поставиха под заплаха излизането си от групата.

Петаня, Ранолия и Д'Алесандро са контузени от домакините. Впрочем, състоянието на Петаня ще бъде оценено непосредствено преди утрешната среща, но малко е вероятно нападателят да бъде готов, след като получи разтежение на тренировка в сряда. Гостите също имат огромни кадрови проблеми. Кайо Хорхе, Киеза, Погба, Рабио, Локатели и Сандро са в лазарета и това е една от причините за лошото представяне на ториници.

Ювентус няма да измине 136 км. за да се любува на главната историческа забележителност тук - 80-метровата катедрала. "Бианконерите" са голям отбор, в който има много шампиони и няма съмнение, че последните неуспехи само зареждат със спортна злоба и глад торинци. "Черно-белите" пристигат тук, за да победят и с оглед на разликата в класите, ще е истинско кощунство да потърсим друг резултат освен успех на гостите. Интересното е, че букмейкърите не виждат категоричен успех на "бианконерите", защото коефициентът за тяхна победа е около 1.80, но успех на домакините пък се оценява с около 4.50.

Прогноза: Монца - Ювентус 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Макси Алегри)
 
Перин
   
Де Шильо
Бремер
Бонучи
Сандро
Маккийн
Паредес
Фагиоли
Костич
Кийн
Влахович
Капрали
Гиткяер
Аугусто
Сенси
Ровела
Ресина
Бириндели
Ицо
Марф
Сантос
   
Грегорио
 
Монца (Рафаеле Паладино)

Обоснована прогноза: Монца - Ювентус 0:2

  Сподели
345