Тоти: Кралят на Рим не е мъртъв!


Н. Гавазов

Тоти: Кралят на Рим не е мъртъв!

Франческо Тоти, който записа дубъл в двубоя срещу Бари и по този начин изпревари Роберто Баджо по отбелязани голове за всички времена в Серия А, побърза да заяви: „Кралят на Рим не е мъртъв". Както е известно, снощи Рома победи много трудно последния в класирането, като зрителите на „Сан Никола" станаха свидетели на истинска драма, в която домакините на два пъти повеждаха в резултата, за да загубят в крайна сметка с 2:3.

В герой за гостите се превърна Франческо Тоти, който отбеляза две от попаденията за своите и дори можеше да оформи хеттрик, но пропусна дузпа. Въпреки това, с двата си гола, капитанът на Рома има вече 206 попадения, с което стана най-добрия голмайстор за всички времена в Серия А.

„Аз знам какво мога да дам, а също така, че никога няма да умра", заяви за Sky Italia рекордьора, като в същото време побърза да покаже надписа под фланелката си: „Кралят на Рим не е мъртъв".

„Щастлив съм, че постигнах този рекорд и се надявам да продължа на същото ниво. Жалко, че изтървах втората дузпа, защото по този начин поставих по съмнение цялата ни кампания. Въпреки това, показахме нашата сила и решителност, показахме, че сме отбор. Ако през целия сезон играехме по този начин, сега нямаше да се намираме на точка зад Лацио, а да се борим за по-големи неща", допълва капитана на Рома.

 

  Сподели
105