Монца с първа спечелена точка в Серия А, Фиорентина със загуба, Антов и Кръстев - резерви


FUTBOL-TV

Монца с първа спечелена точка в Серия А, Фиорентина със загуба, Антов и Кръстев - резерви

Двама българи бяха на резервните скамейки в днешните мачове на отборите си в Серия А. Валентин Антов не взе участие при първата спечелена точка на новака Монца, която дойде при 1:1 като гост на Лече в 6-ия кръг.

Димо Кръстев за първи път през този сезон беше включен в групата на мъжкия тим на Фиорентина от треньора Винченцо Италиано, но Болоня ги победи с 2:1, за да запише първи успех.

Стефано Сенси от свободен удар в 35-ата минута даде преднина на Монца при визитата на Лече – гол, който стигна след това за историческа точка. Домакините, също са в зоната на изпадащите, нямат победа и са с 3 точки, като другите две им дойдоха от равенства с Наполи и Емполи.

Днес тимът започна активно и имаше два сериозни шанса да излезе рано-рано напред, но ударите на Федерико Баширото и на Ламек Банда не бяха съвсем точни. Лече изравни резултата веднага след подновяването на играта чрез Хоан Гонсаллес, който засече подаване на Микеле де Грегорио. До края Лече натискаше, но пропуски на Гонсалес и де  Грегорио ги лишиха от победата.

Болоня е без треньор след уволнението на Синиша Михайлович, но стигна до успеха с головете на Муса Бароу и Марко Арнаутович. Гостите от Фиорентина поведоха с 0:1 в 54-ата минута чрез Лукас Мартинес-Куарта.

  Сподели
224