Семейство Джан продава Интер


Н. Гавазов

Семейство Джан продава Интер

Интер е обявен за продажба, съобщава Франко Вани. Според източника, семейство Джан е наело Goldman Sachs, за да намери купувач на стойност 1.2 милиарда евро.

Някои запознати твърдят, че става въпрос само за намиране на партньор, но тук има нюанс. Джан дължи твърде много пари.

През юли китаецът е трябвало да плати 250 милиона евро. Стивън Джан обаче се скрил и не е отговарял на обажданията на кредиторите, а когато все пак бе притиснат, босът твърдеше, че не е взел никакви пари, а подписът е фалшифициран. Хонконгският съд не му повярва.

Тази история ще струва на Интер 120 милиона минус в края на годината: очевидно Аниели умишлено е отишъл при Бремер точно в деня, когато Джан загуби в съда - Стивън вече не можеше да наддава, а също и да продаде Шкриняр, за да изравни баланса.

Още 400 милиона китайците дължат от името на клуба. Те взеха по-голямата част от тази сума от Oaktree и ако не я върнат до 2024 г., Интер ще отиде при американци. Джан няма да получи нищо.

Затова китайците бързат и "търсенето на партньор" е само обвивка за продажба на мажоритарния дял. Просто няма къде да се покрие дългът от 650 милиона: основният бизнес е нерентабилен, а рефинансирането е невъзможно поради лоша история с кредитори - никой не иска да се забърква с Джан.

  Сподели
457