Наполи с трудна победа над Специя (видео)


FUTBOL-TV

Наполи с трудна победа над Специя (видео)

Наполи се пребори за минимална победа срещу Специя – 1:0 на старта на 6-ия кръг в италианското футболно първенство. Победата продължава чудесната седмица за неаполитанския отбор, който излезе поне временно начело в класирането с 14 точки.

Единственото попадение реализира Джакомо Распадори в 89-ата минута на мача. Партенопеите бяха разгорещени, след като победиха Ливърпул с 4:1 в Шампионската лига тази седмица, но загубиха Виктор Осимен за месец заради разтежение на бедрото, така че Джакомо Распадори се намеси навреме. Българският защитник на гостите Петко Христов остана на резервната скамейка.

Специя нямаше победа в четири поредни мача, като днес липсваха Даниеле Верде , Албин Екдал , Даниел Малдини, Келвин Амиан и Салва Ферер , но Итън Ампаду беше готов за дебюта си.

Емоциите за Наполи започнаха преди мача, след като грузинското крило Хвича Кварцхелия получи наградата си за играч на месец август. И първата възможност се откри пред него, принуждавайки Барноломей Драговски да спасява с една ръка. След това полският вратар на Специя имаше още три поредни важни намеси, в тома число удари на Пьотър Зиелински и Елиф Елмас.

Гостите от Специя имаха едно положение преди почивката, което пропусна Акуб Кивиор. След антракта картината не се промени, но особено горещо стана пред Драговски в края на мача.

Обсадата даде резултат в последната минута, след като Ирвинг Лосано овладя топката и напредна, намери Распадори на задна греда, който донесе победата с първия си гол с екипа на Наполи.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
200