Сампдория - Милан: Труден мач и за двата отбора


Н. Гавазов

  Сампдория - Милан: Труден мач и за двата отбора

Сампдория - Милан

Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа

Дата: 10.09.2022г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Михаел Фабри

Сампдория ще посрещне Милан в мач от шестия кръг на Серия А с тежката задача да постигне първи успех през сезона. "Моряците" като по чудо се спасиха от изпадане през миналата кампания и от показаното дотук се вижда, че те отново ще изпълняват задачи по оцеляването си. Лигурци претърпяха три загуби - срещу Аталанта у дома и на гости на Салернитана и Верона. Има обаче и положителен момент в представянето на тима от Генуа, а именно, че успя да измъкне точки от Лацио и Ювентус, което показва, че Самп не е толкова безнадежден както миналата година.

Милан има твърдото намерение да защити титлата си и това се вижда от резултатите на "росонерите", които записаха три победи и две равенства до момента. Последният успех бе срещу градския съперник и конкурент за Скудетото Интер. Трябва да кажем, че хората на Стефано Пиоли не играха толкова добре, но с малко повече късмет и рационалност успяха да вземат трите точки. В средата на седмицата миланци пътуваха до Залцбург, където направиха 1:1 с местния отбор в Шампионска лига.

Домакините са без Коли, Де Лука, Тримболи и Уинкс. Последният трябва да се завърне през следващата седмица, а Тримболи вече тренира, но днешната среща идва рано за него. Милан е без Флоренци, Крунич, Ребич и Ибрахимович. Добрата новина е, че Ребич участва в тренировъчния процес, но тази среща е много рано за него.

- Милан влиза в мача на фона на четири победи и равенство в предишните пет срещи със Самп.

- Милан отпразнува две отделни победи с 1-0 над Сампдория в своите в предишния сезон на Серия А.

- Нито един от предишните три директни срещи между двата отбора не доведе до три или повече отбелязани гола.

Труден мач и за двата тима. Гостите са с по-голяма класа, но те имаха тежко пътуване до Австрия и не е ясно до колко са се възстановили от това. Логиката сочи, че Милан трябва да вземе трите точки, но нека имаме едно наум.

Прогноза: Сампдория  - Милан 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Майнан
   
Калабрия
Кяер
Томори
Ернандес
Тонали
Побега
Месиас
Диас
Леао
Ориги
Капуто
Джукич
Сабири
Ринкон
Габиадини
Виейра
Аужело
Мурило
Ферари
Березински
   
Аудеро
 
Сампдория (Марко Джампаоло)

Обоснована прогноза: Сампдория - Милан 0:1

  Сподели
327