Анонс на 5-ти кръг на Серия А - срещите през уикенда


Н. Гавазов

Анонс на 5-ти кръг на Серия А - срещите през уикенда

Лацио - Наполи

Лацио, както и Наполи са претенденти за класиране в топ 6 на италианския висш дивизион. През миналия сезон Наполи си осигури третото място в таблицата, докато римляните трябваше да се задоволят с петото място. По всичко изглежда, че това ще продължи и тази кампания.

Лацио постигна две равенства като гост на Сампдория и Торино и това бе основният проблем на столичани през миналата година - неубедителна игра навън. В същото време "орлите" играят силно у дома, побеждавайки Болоня на старта, а в третия кръг хората на Маурицио Сари надделяха над Интер.

Наполи спечели първите си два мача, вкарвайки девет гола, но след това южняците започнаха да боксуват. И докато равенството във Флоренция може да е приемливо, то 1:1 при домакинството на Лече е крайно неприемливо.

Лацио е без кадрови проблеми. Гостите са без Деме.

- 9 от последните 12 срещи бяха с три или повече гола.

- Последната среща завърши с победа 2:1 за Наполи.

- Предишните четири общи победи на този терен бяха разделени на две за всеки отбор.

-Пет от предишните шест сблъсъка на този стадион бяха с три или повече гола.

- Лацио е в серия от 6 мача без загуба и освен това столичани са без поражение в 18 от предишните си общо 20 мача. Освен това те спечелиха четири от последните си пет изяви пред родната си публика.

- От друга страна, Наполи е в серия от 13 мача без загуба. "Партенопеите" загубиха само веднъж навън от ноември.

Очакванията са за резултатен мач, в който и двата тима ще търсят победата. Отдаваме леко предимство на домакините с оглед на силната игра срещу Интер.

Прогноза: Лацио - Наполи 2:1

 

Кремонезе - Сасуоло

Новакът Кремонезе загуби и четирите си досегашни срещи, но в интерес на истината това се случи срещу отбори от върха в таблицата за класиране, при това хората на Масимилиано Алвини не изглеждаха обречени в нито един мач.

Сасуоло започна със загуба срещу Ювентус,но след това записа победа и две равенства. Едното бе срещу Милан у дома в средата на седмицата.

Очакванията са за мач с голове. Относно победата, тя по-скоро ще е за гостите, отколкото за домакините.

Прогноза: Кремонезе - Сасуоло 1:2

 

Специя - Болоня

Специя едва оцеля през миналия сезон и вероятно ще решава същата задача и през тази кампания. Лигурци победиха Емполи на старта, загубиха от Ювентус и Интер и направиха 2:2 със Сасуоло и дома - нищо изненадващо до тук.

Болоня не играе добре и "рособлу" изглеждат по-зле от миналата година. Загубите на гости на Милан и Лацио са в рамките на нормалното, но обезпокоителното е, че хората на Синиша Михайлович не спечелиха домакинствата си срещу Верона и Салернитана.

Интересен мач, в който по презумпция гостите са фаворити. Ако следваме логиката е по-добре да се доверим на тях. От друга страна досегашното представяне на тези два тима ни кара да помислим за успех и на домакините. А дали равенството не е най-логичният резултат?

Прогноза: Специя - Болоня 1:1

 

Верона - Сампдория

Два отбора, които нямат победа до тук, записвайки две загуби и две равенства. Към момента обаче не можем да кажем за провал на старта на кампанията, защото двете равенства на веронци бяха на гости на Болоня и Емполи, а точките на лигурци дойдоха при домакинствата на Ювентус и Лацио.

Очакванията са за равностоен двубой, с малко голове.

Прогноза: Верона - Сампдория 1:0

 

Удинезе - Рома

Кръгът в неделя ще приключи с тази среща, която се очертава да бъде много интересна. Фриулци започнаха със загуба на гости на Милан, но играта им бе много достойна през първото полувреме, когато вкараха два гола. Равенството срещу Салернитана у дома не е нещо, с което може да се похвалиш, но последваха победи срещу Монца и Фиорентина.

Рома е с три победи и равенство. Римляните обаче не са убедителни, с изключение на последната среща с Монца. Истински късмет е, че хората на Жозе Моуриньо имат 10 точки до момента.

Това е истински тест и за двата отбора. Напълно е възможно обаче да видим предпазлив футбол и в крайна сметка да няма победител.

Прогноза: Удинезе - Рома 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
428