Милан - Интер: "Росонерите" са по-близо до победата


Н. Гавазов

   Милан - Интер:

Милан - Интер

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 03.09.2022 г.

Час: 19:00

Съдия: Даниеле Чифи

Двубоят между Милан и Интер ще бъде украшението на петия кръг на Серия А. Действащите шампиони се изправят срещу своя конкурент за титлата през миналата кампания. Милан триумфира, спечелвайки 86 точки, а градският съперник завърши втори, на две точки дистанция. Двата отбора се конкурираха през целия минал сезон, като надпреварата продължи включително и в последния кръг.

По всичко изглежда, че тази битка ще намери своето продължение и през тази кампания, така че днешният мач е повече от специален.

Милан започна с трудна победа с 4:2, а след това направи 1:1 на терена на Аталанта, което не е толкова лошо. Победата над Болоня 2:0 дойде след голове на Леао и Жиру, но през седмицата "росонерите" не успяха да се отличат при гостуването на Сасуоло и завършиха 0:0, което е леко разочароващо.

В лагера на Интер също липсва пълно удовлетворение. "Нреадзурите" постигнаха три победи, но двете са срещу новаци, а трета е срещу отбор, който се бореше за оцеляването си през миналия сезон. Единственият сериозен сблъсък до тук бе този с Лацио и той бе загубен с 3:1.

Флоренци, Крунич и Ибрахимович са аут за двубоя. Състоянието на Ребич ще бъде оценено допълнително днес. Лукаку е единственият отсъстващ.

- Шест от последните осем срещи бяха с три или повече гола.

- Последните две общи победи бяха разделени по една за двата отбора.

- Последната среща в лигата на този терен завърши наравно 1:1.

- Изминаха шест години, откакто домакините спечелиха на този терен.

- Милан е без загуба в 26 от предходните си общо 28 мача и в този период миланци постигнаха две отделни поредици от три победи, както и серия от четири победи и още една серия от пет победи.

- "Росонерите" са в поредица от 5 победи пред собствената си публика.

- Интер вкара два или повече гола в дванадесет от последните си общо 14 мача и в този период те записаха серия от 6 победи.

- Интер спечели седем от последните си десет гостувания.

Вън от съмнение е, че ни очаква вълнуващ и оспорван мач, с неясен изход, тъй като всеки един от тези съперници може да постигне победа. И двата тима са равностойни по сила, така че не можем да говорим за фаворит. Единствената причина да дадем малко повече доверие на Милан е провалът на Интер срещу Лацио.

Прогноза: Милан - Интер 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Ханданович
   
Шкриняр
Де Врей
Бастони
Дъмфрис
Барела
Брозович
Чалханоглу
Димарко
Джеко
Мартинес
Жиру
Леао
Кетелаере
Месиас
Бенасер
Тонали
Ернандес
Томори
Калулу
Калабрия
   
Майнан
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Интер 2:1

  Сподели
588