Фиорентина - Ювентус: И двата отбора ще отбележат


Н. Гавазов

Фиорентина - Ювентус: И двата отбора ще отбележат

Фиорентина - Ювентус

Стадион: "Артемио Франки", Флоренция

Дата: 03.09.2022 г.

Час: 16:00

Съдия: Даниеле Довери

Фиорентина ще бъде домакин на Ювентус в мач от 5-я кръг на Серия А. Последната среща между тези два отбора се проведе преди няколко месеца тук и завърши с победа 2:0 за домакините. Ще могат ли "бианконерите" да се реваншират за онова поражение или "виолетовите" ще заявят своите амбиции с нов успех над претендента за титлата?А може би този път сблъсъкът ще завърши без победител?

Фиорентина е отборът с най-много мачове в Серия А, тъй като тосканци трябваше да участват в плейофите за попадане в групите на Лигата на конференциите, с която задача успешно се справиха, отстранявайки Твенте. Относно вътрешното първенство, там "виолетовите" не са толкова убедителни и подозренията са, че това е заради натоварения график. Хората на Винченцо Италиано започнаха с трудна победа над Кремонезе, но последваха две нулеви равенства - като домакин на Наполи и на гости на Емполи. В средата на седмицата пък Фиорентина загуби в Удине.

Ювентус се справя спорно до момента, с оглед на стандартите, които се налагат в клуба. "Бианконерите" победиха Сасуоло и Специя у дома, но не успяха да направят същото на гости на аутсайдера Сампдория и при домакинството си на Рома. Прави впечатление, че и в двата злополучни мача хората на Макс Алегри имаха надмощие, но не успяваха да реализират положенията си.

Домакините са без Дънкан и Кастровили. Гостите не могат да разчитат на Шчесни, Погба, Киеза и Кайо Хорхе, които лекуват травми. Състоянието на Рабио ще се оцени днес.

- Последната среща завърши с победа с 2-0 за Фиорентина.

- "Старата госпожа" обаче спечели трите срещи преди това.

- През последните три години гостите запазиха една суха мрежа на този терен.

- Фиорентина е без загуба в десет от предишните си общо тринадесет мача.

- Фиорентина е без загуба в 13 от последните си 15 изяви пред родната си публика. В този период "виолетовите" записаха поредица от 5 победи, както и още един период от три победи.

- От друга страна, "Старата госпожа" е без загуба в 12 от последните си общо 16 мача, а също така "бианконерите" загубиха само три пъти като гости през последните десет месеца.

С оглед на казаното по-горе очакванията са за интензивен и равностоен мач, чийто изход може да е всякакъв. Домакините имат силите да победят съперника си, но същото важи и за гостите. За това основното ни предложение е за голове във двете врати. В добавка над 2.5 гола изглежда разумно.

Прогноза: Фиорентина - Ювентус 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Масимилиано Алегри)
 
Перин
   
Де Шильо
Данило
Бремер
сандро
МакКийн
Паредес
Локатели
Куадрадо
Влахович
Костич
Сотил
Йович
Иконе
Барак
Амбарат
Бонавентура
Бираги
Хулио
Миленкович
Додо
   
Голини
 
Фиорентина (Винченцо Италиано)

Обоснована прогноза: Фиорентина - Ювентус 2:2

  Сподели
405