Наполи - Дженоа: Поредният нервен мач за домакините


Н. Гавазов

Наполи - Дженоа: Поредният нервен мач за домакините

Наполи - Дженоа
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 30.04.2011
Час: 21:45
Съдия: Габриеле Гава

Наполи посреща в 35 кръг на Серия А Дженоа и ще се опита да запази живи шансовете си за директно участие в Шампионската лига догодина. „Партенопеите" допуснаха за първи път през сезона две поредни загуби и въпреки изявленията на Валтер Мадзари, че отбора продължава да преследва титлата, едва ли някой вече вярва в това. Разочарованието във феновете ще бъде обаче по-голямо, ако Наполи отстъпи третото място, което ще доведе до там, да започне участието си в най-престижния европейски клубен турнир през ситото на квалификациите. В момента тима е трети с 65 точки и изостава от втория Интер само на точка, а преднината от четвъртия Лацио е пет.

Дженоа пристига в Неапол със самочувствието на един от малкото отбори, които в най-новата история не познават загубата тук. Отборът воден от Давиде Балардини е далече от зоната, даваща право на участие е европейските турнири, но „грифоните" са на безопасно разстояние и от опасната зона, което прави чисто формално изиграването на останалите до края на първенството срещи. През миналия уикенд Паласио и Флорес вкараха общо четири гола за победата с 4:2 над Лече, което утвърди генуезци на 10-то място в таблицата за класиране с 45 точки.

Добрата новина за Валтер Мадзари е, че отбора не страда от контузени или наказани играчи и по този начин специалистът е свикал под бойните си знамена всички футболисти, от които има нужда. Така той ще има разкоша да разполага с по двама равностойни играчи за даден пост Схема на игра 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Кампаняро, Канаваро, Ароника; Маджо, Гаргано, Пациенца, Досена; Хамшик, Лавеци; Кавани.

Определено, Дженоа пристига с проблеми в кадрово отношение, след като Велосо и Роси са контузени, а слабата дисциплина на "грифоните" дава своите жертви и заради натрупани картони, от пътешествието на Юг отпадат наказаните Милането, Дайнели и Паласио. Така в средата на терена ще започне мача Рафиня, а двойката централни защити ще оформят Морети и Каладзе. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Едуардо; Место, Морети, Каладзе, Крисчито; Конко, Рафина, Куцка, Антонели; Палочи, Флорес.

Очертава се много нервен мач. Дженоа няма загуба в Неапол от 1995 година, а „партенопеите" след последните си две поредни загуби са със свален гард. Завръщането обаче в отбора на Лавеци ще даде според мен тласък на повече творчество в атака, което е предпоставка да не се получи куриоза от загубата срещу Палермо. По-вероятно е Наполи да победи, макар и трудно, отколкото немотивирания Дженоа да поднесе изненада.

Прогноза за: Наполи - Дженоа 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

20 март Наполи - Каляри 2:1 (Серия А)
03 април Наполи - Лацио 4:3 (Серия А)
10 април Болоня - Наполи 0:2 (Серия А)
17 април Наполи - Удинезе 1:2 (Серия А)
23 април Палермо - Наполи 2:1 (Серия А)

Дженоа:

20 март Болоня - Дженоа 1:1 (Серия А)
03 април Дженоа - Каляри 0:1 (Серия А)
10 април Ювентус - Дженоа 3:2 (Серия А)
17 април Дженоа - Бреша 3:0 (Серия А)
23 април Дженоа - Лече 4:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Наполи - Дженоа

79 мача
24 победи за Наполи
31 равенства
24 победи за Дженоа
Голова Разлика: 100:99 за Дженоа


Коефициенти от bet365:
Наполи - 1.33
Равен - 5.00
Дженоа - 9.00

 

Коефициенти от Offsidebet:
Наполи - 1.30
Равен - 5.00
Дженоа - 9.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122