Анонс на 3-ти кръг на Серия А - срещите в неделя


Н. Гавазов

    Анонс на 3-ти кръг на Серия А - срещите в неделя

Верона - Аталанта

Верона започна с тежка домакинска загуба, получавайки пет гола от Наполи, но все пак "мастифите" се свестиха и измъкнаха точка при гостуването си на Болоня във втория кръг.

Аталанта, както казахме в анонса на сезона в Серия А, е повече от жива. Бергамци се справиха без проблеми на гости на Сампдория в стартовия кръг, а след това бяха близо до успех срещу Милан. Факт е, че и в двата мача хората на Джанпиеро Гасперини играха силно и много разумно.

Домакините са без Пиколи, който трябва да се завърне в средата на септември. Аталанта не може да разчита на контузените Джимсити и Карнесеки, както и на наказания Паломино.

- Тези два отбора имат по две победи от предишните си четири директни мача.

- Интересното е, че всяка от тези четири победи дойде при гостувания.

Фаворит в мача е Аталанта. Верона играеше стабилно в защита при Игор Тудор, който е специалист по "катеначато", докато сега с невъоръжено око се вижда Габриеле Чофи има много работа по заздравяване на отбраната. Това ни кара да очакваме повече победа за гостите, отколкото равенство, а успех на домакините изглежда абсурден.

Прогноза: Верона - Аталанта 0:2

 

Салернитана - Сампдория

Мач между два отбора, които се спасиха като по чудо от изпадане през миналия сезон. И изненадаха в двата си мача през тази кампания.

Салернитана опъна нервите на Рома в стартовия кръг и загуби с минималното 1:0, противно на прогнозите за погром срещу "вълците". В следващия кръг южняците успяха да измъкнат точка на гости на Удинезе, което е една малка победа.

Сампдория претърпя домакинско поражение с 2:0 от Аталанта в първия кръг, но след това посрещна Ювентус и измъкна точка, като опази суха вратата си.

Ловато, Радованович, Бохинен и Рибери са контузени. Гостите са без Конти и Де лука, а състоянието на Тримболи ще бъде оценено тази сутрин.

Очакванията са за равностоен двубой, без голяма резултатност.

Прогноза: Салернитана - Сампдория 1:0

 

Фиорентина - Наполи

Това е един от най-вълнуващите двубои на кръга и срещата едва ли ще бъде пропусната от почитателите на залозите.

"Виолетовите" се представиха много добре като домакини през миналия сезон, спечелвайки 13 от 19 мача тук. Тосканци вече изиграха 4 срещи през тази кампания, спечелвайки 4 точки в Серия А (домакинска победа с 3:2 над Кремонезе и 0:0 на гости на Емполи) и класирайки за груповата фаза на Лигата на Конференциите след сблъсък с нидерландския Твенте.

Наполи показа, че загубата на Кулибали, Инсине и Мертенс по никакъв начин не се е отразила на качеството на отбора. "Партенопеите" размазаха Верона в първия кръг, а във втория разгромиха Монца с 4:0.

Дънйан, Кастровили и Гонзалес няма да играят за Фиорентина. Гостите са без контузените Деме и Оунас.

Напоили изглежда неудържим от началото на сезона и нашите очаквания, са че това ще продължи и днес. Предимство за гостите е фактът, че тосканци имаха тежко пътуване до Твенте в четвъртък и не са напълно възстановени от гостуването си.

Прогноза: Фиорентина - Наполи 1:2

 

Лече - Емполи

Това е дербито на аутсайдерите. И двата отбора отпаднаха в Купата на Италия и нямат победа до момента.

В интерес на истината трябва да кажем, че южняците играят много ентусиазирано и въпреки пораженията, оставиха много добри впечатления. В първия кръг "вълците" загубиха от Интер с 2:1 с гол на противника в добавеното време, минимално е поражението и на гости на Сасуоло.

Емполи се провали при гостуването на Специя на старта на кампанията, но след това се опънаха на Фиорентина в дербито на Тоскана. Към момента хората на Паоло Санети оставят противоречиви впечатления, но се налага мнението, че новият наставник има много работа за вършене.

Лече е без Дермарку, Фьолкерлинг - Персон и Четин. Камбиаджи и Тонели са контузени от гостите, а Луперто е наказан. Сането няма да води отбора от страничната линия.

Интересен мач, между равностойни отбори. Очакванията са за победа на Лече, който ще има подкрепата на публиката.

Прогноза: Лече - Емполи 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
500