Милан ще вземе трите точки срещу Болоня


Н. Гавазов

Милан ще вземе трите точки срещу Болоня

Милан - Болоня

Стадион: "Сан Сиро", Милано

Дата: 27.08.2022 г.

Час: 21:45

Съдия: Джанлука Манянело

Милан ще посрещне Болоня в мач от третия кръг на Серия в опит да вземе трите точки. През шампионския сезон "росонерите" изненадващо се сблъскаха със съпротивата на "рособлу", за това е много интересно да видим какво ще ни предложат тази вечер хората на Стефано Пиоли и Синиша Михайлович.

Милан започна с победа срещу Удинезе 4:2, но трябва да кажем, че шампионите имаха големи проблеми до почивката и едва през втората част Ребич и Диас направиха разликата. Гостуването на Аталанта във втория кръг също не мина гладко. Домакините поведоха, а голът на Бенасер в средата на второто полувреме възстанови равенството и донесе точката. Изводът от тези два двубоя е, че отбраната на Милан не е толкова стабилна, което трябва да е сигнал за треньорския щаб.

Болоня завърши на 13-то място през миналия сезон, без да се намесва в битка за оцеляването си и без да претендира за нещо повече - типичен италиански средняк, което напълно удовлетворява местната футболна общност. Като цяло, хората на Михайлович останаха без победа в 26 от общо 38 мача през миналия сезон и имаха голова разлика - 11 в края на сезона. Сега Болоня започна със загуба от 2:1 на гости на Лацио, а домакинството срещу Верона не можа да бъде напълно оползотворено - 1:1.

Домакините са без Крунич и Ибрахимович. Гостите не могат да разчитат на Орсолини, който е наказан.

- Милан спечели 11 от последните 13 срещи с Болоня.

- Милан отбеляза 2 и повече гола в 6 от последните 7 мача.

- На този терен домакините спечелиха 5 от последните 6 сблъсъка.

- Милан спечели 10 от последните си общо 12 срещи и загуби общо само 3 пъти през цялата 2022 г. "Росонерите" също така са в серия от 4 победи пред своята публика и отбелязаха общо 9 гола в този период.

- От друга страна Болоня нямаше победа в 19 от последните си общо 24 мача и в този период "рособлу" записаха 3 отделни поредици от 2 загуби, както и още един период от 3 загуби.

Ясно е, че Милан е фаворит, но това трябва да бъде показано на терена. Към момента все още не можем да добием пълна представа за отборите, но очакванията са, че домакините ще спечелят двубоя, но ако не подобрят играта си в защита, те ще имат проблеми както в стартовата среща от сезона.

Прогноза: Милан - Болоня 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Болоня (Синиша Михайлович)
 
Скорупски
   
Сумаро
Медел
Бонифаци
Силвестри
Сориано
Шутен
Домингес
Камбиасо
Арнаутович
Бароу
Жиру
Леао
Кетелаере
Месиас
Бенасер
Тонали
Ернандес
Томори
Калулу
Калабрия
   
Майнан
 
Милан (Стефано Пиоли)

Обоснована прогноза: Милан - Болоня 2:0

  Сподели
338