Малдини: Целта ни е плейофите


Н. Гавазов

  Малдини: Целта ни е плейофите

Техническият директор на Милан Паоло Малдини говори за резултатите от жребия за груповата фаза на Шампионска лига на УЕФА за сезон 2022/2023, в резултат на който Челси, Ред Бул Залцбург и Динамо Загреб станаха съперници на италианския клуб в квартет Е.

"Разбира се, на хартия не изглежда толкова трудно, колкото миналата година. Но винаги има подводни камъни, има трудни отбори в групата - Залцбург, който няма история, но е трудно да се устои, и Динамо, срещу който вече се изправихме в квалификациите преди няколко години. Мисля, че Милан и Челси са фаворитите в нашата група на хартия. Обобщавайки, ние сме доволни от резултатите от жребия.

Целта на Милан? Станаха по-добри от миналия сезон, когато завършихме на последно място в групата. Така че целта е да влезем в плейофите. Всичко това са само думи, трябва да го докажете на терена. Милан винаги иска да се бори за нещо повече.

Класиране за финала? В момента все още не сме готови да мечтаем за нещо толкова голямо, но който и да попадне на нас, няма да му е приятно да играе с нас. История, готов технически екип, красив стадион, но това го имат и други отбори, които може да са с различен състав, не толкова като качество на играчите, колкото като готовност за планиране", заяви Малдини.

  Сподели
302