Аталанта - Милан: С голове в двете врати


Н. Гавазов

 Аталанта - Милан: С голове в двете врати

Аталанта - Милан

Стадион: "Джевис Стейдиъм", Бергамо

Дата: 21.08.2022 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Фабио Мареска

Аталанта посреща Милан в един от най-интересните мачове от кръга в Серия А. Двубоите между тези два тима през миналия сезон бяха истински шедьоври заради открития и динамичен футбол, а срещата в Бергамо се превърна в истински трилър с пет гола. Трябва ли да очакваме подобно нещо и сега или съперниците ще са по-внимателни?

Бергамци се провалиха през миналия сезон, завършвайки на осмо място, което ги лиши от участие в евротурнирите. И това говорим за отбор, който е свикнал през последните години да участва в Шампионска лига. Очевидно е, че приключи цикълът на блестящия колектив на Джанпиеро Гасперини. През лятото напуснаха Иличич и Фройлер, дойдоха обаче други футболисти и засега не можем да дадем твърда оценка за качеството на състава на Аталанта. Очакванията са, че то няма да е лошо, проблемът е, че грандовете изглеждат много силни. За това бе интересно да видим как ще се представят бергамци на гости на Сампдория в първия кръг и трябва да кажем, че Гасперини има всички основания да е доволен. Победата с 2:0 донесе три точки, а играчите демонстрираха обичайния си атакуващ стил, повалил не един съперник.

Милан започна защитата на титлата с домакинска победа 4:2 над Удинезе. Видяхме някои проблеми в отбраната на шампиона, но също така трябва да признаем, че "росонерите" действаха много атакуващо, открито, с високо темпо и много движение на топката. Най-важното е, че феновете останаха доволни от разкрепостения футбол, а особено впечатли Анте Ребич, който два пъти порази вратата на фриулци.

Домакините са без Карнесеки, Паломино и Едерсън. Гостите са без Крунич и Ибрахимович. Босненският легионер е с разтежение на подколянното сухожилие и тепърва ще му се оценява състоянието. Що се отнася до шведа, той оперира лявото коляно през юни и ще се завърне в строя през януари. Добрата новина е завръщането на Сандро Тонали, който пропусна първата среща заради мускулна травма.

- Милан влиза в мача след три поредни мача срещу Аталанта.

 - "Росонерите" вкараха поне два гола във всяка от тези три победи.

- Аталанта спечели само 5 от последните 24 срещи с Милан.

Имаме всички основания да видим отново страхотен футбол от 22-та и е трудно да си представим, че някой от съперниците ще може да опази суха вратата си. За това предложението ни е за попадения в двете врати. Относно победителя, той може да бъде както Аталанта, така и Милан. И тук е още по-голямата интрига на тази среща, така че почитателите на силните усещания имат истинска възможност да пробват силите си.

Прогноза: Аталанта - Милан 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Милан (Стефано Пиоли)
 
Манян
   
Калабрия
Калулу
Томори
Ернандес
Тонали
Бенасер
Месиас
Диас
Леао
Ребич
Муриел
Сапата
Пашалич
Маехле
Коопмейнерс
Роон
Хатебор
Джимсити
Околи
Толой
   
Мусо
 
Аталанта (Джанпиеро Гасперини )

Обоснована прогноза: Аталанта - Милан 2:2

  Сподели
485