Интер с класика срещу Специя


FUTBOL-TV

Интер с класика срещу Специя

Интер победи Специя с 3:0 в среща от втория кръг на италианската Серия А. За гостите след 67-ата минута при 2:0 в игра се появи българинът Петко Христов, който обаче не помогна особено на тима си.

Домакините откриха резултата в 35-ата минута, когато дълъг пас на Николо Барела беше отклонен с глава от Лукаку към Лаутаро, който не остави шанс на вратаря с шут по земя от дъгата на наказателното поле.

В 44-ата минута Барела "качи“ топката на главата на Лукаку, но напречната греда спря белгиеца. Втората част започна страхотно за гостите, които отбелязаха втория си гол в 52-рата минута. Тогава нескопосано изчистена топка в наказателното поле от краката на Шкринияр отиде при Чалханоглу, а турчинът с едно докосване я прати в мрежата.

В 82-ата минута  Роберто Галярдини пусна прехвърлящ пас към Джеко, който задържа топката пред погледа на вратаря и я подаде на Корея, а аржентинецът я изстреля покрай двама противникови играчи за крайното 3:0. 

Това е втора поредна победа за Интер от началото на сезона. За тима на Симоне Индзаги предстои тежко гостуване в Рим на Лацио, а за "орлетата" предстои не по-леко изпитание - визита на Ювентус на "Алианц Стейдиъм".

  Сподели
212