Анонс на 2-ри кръг на Серия А - останалите срещи


Н. Гавазов

    Анонс на 2-ри кръг на Серия А - останалите срещи

Емполи - Фиорентина

Емполи спечели всичките си приятелски мачове през лятото, но загуби и двата си официални двубоя от новия сезон - от СПАЛ в Купата на Италия и на гости на Специя на старта на Серия А. Трябва да кажем обаче, че тосканци бяха по-добри от лигурци и хората на Паоло Занети само могат да съжаляват, че не вкараха поне един гол.

Фиорентина от своя страна започна с много труден успех над Кремонезе. Гостите се оказаха костелив орех, а не помогна и това, че съперникът остана с човек по-малко. Все пак голът на Мандрагора в 5-та минута на добавеното време донесе трите точки, но не и спокойствие на Винченцо Италиано и помощниците му. По-рано през седмицата "виолетовите" бяха домакини на Твенте в Лигата на Конференциите, но победата с 2:1 поставя под съмнение по-нататъшното участие на Фиорентина в турнира.

Домакините са без Тонели, който ще се възстановява от травма на коляното до октомври. Гостите са без Игор и Зурковски, които ще са готови за третия кръг. Полузащитникът Кастровили лекува предна връзка и ще се завърне в края на януари.

Домакините от Емполи имаха четири победи, пет равенства и 10 загуби в 19 двубоя от Серия А на родна земя миналия сезон. Фиорентина, междувременно, имаше шест победи, три равенства и 10 загуби в своите 19 гостувания в Серия А.

Не един път сме говорили, че един от стълбовете на италианския футбол са регионалните дерби. В този смисъл утрешната среща е много специална за двата отбора. Емполи е костелив орех за Фиорентина и можем да очакваме всичко в тази среща. През миналия сезон "виолетовите" водеха до 87-та минута тук, но в крайна сметка загубиха дербито. Това само показва колко драматизъм има в тези двубои. Очакванията са за пореден мач, изпълнен с много емоции и отсъствие на фаворит заради по-качествения състав на гостите, което ни кара да предположим че този път сблъсъкът ще е без победител.

Прогноза: Емполи - Фиорентина 1:1

 

Наполи - Монца

Наполи имаше добро лято, през което не допусна нито една загуба, а стартът на сезона в Серия А бе повече от чудесен - победа с 5:2 на гости на Верона, с което бяха разсеяни всякакви опасения за срив на тима след раздялата с Кулибали, Мертенс и Инсине.

Монца дебютира в италианския елит не по най-добрия начин - с домакинска загуба от Торино. Истината е, че новаците дадоха битка на съперника, но също така действаха много авантюристично, за което и си платиха.

Деме от домакините е контузен, а Гаетано е наказан. Гостите са без защитника Аугусто и нападателя Мота, който откри сметката на Монца в Серия А.

Пред собствените си фенове миналия сезон Наполи има 11 победи, три равенства и пет загуби в 19 двубоя от Серия А. Междувременно Монца имаше седем победи, шест равенства и седем загуби в своите 20 гостувания в Серия В.

Очакванията са, че гостите ще бъдат по-внимателни този път, но едва ли това ще им помогне срещу по-класния Наполи.

Прогноза: Наполи - Монца 2:0

 

Болоня - Верона

Болоня започна сезона с победа в Купата на Италия и със загуба на гости на Лацио. Противно на очакванията, "рособлу" до краен предел опънаха нервите на столичани, които изтръгнаха победата 2:1 едва в края на мача.

Веронци имат две загуби до тук. Първата е от Бари в Купата на Италия (1:4), а втората е с 5:2 от Наполи.

Домакините са без Сумаоро, който е наказан. Гостите са без кадрови проблеми.

Болоня имаше осем победи, четири равенства и седем загуби в 19 домакинства през миналия сезон. Междувременно Верона имаше пет победи, осем равенства и шест загуби в своите 19 гостувания през миналия сезон в Серия А.

Верона се представи много достойно през миналия сезон, но една от причините бе Игор Тудор, който напусна тима през лятото. Хърватският специалист заздрави защитата и научи футболистите си да се бранят. Сега ситуацията е съвсем различна и отбраната на веронци прилича на разграден двор. Очакванията са за победа на Болоня.

Прогноза: Болоня - Верона 2:0

 

Рома - Кремонезе

Рома стартира кампанията с трудна победа от 1:0 на гости на Салернитана. Единственият гол в южняшкото дерби бе дело на Кристанте в 33-та минута, а трябва да кажем, че домакините измъчиха столичния тим, за когото това пътуване в никакъв случай не се оказа разходка.

Кремонезе от своя страна даде битка при гостуването си на Фиорентина. Новакът, противно на очакванията, на два пъти изравняваше и бе близо до равенството, макар и с човек по-малко. Защитата на Кремонезе фатално се пропука чак в 5-та минута на добавеното време и така гостите  останаха с празни ръце - незаслужено!

Дарбое от домакините е аут заради травма. Гостите са без Ескаланте, който е наказан.

Последната среща между двата отбора в елита се състоя през февруари 1996 година на "Олимпико" и завърши с победа 3:0 за столичани. Сега разликата в класите отново е голяма, но едва ли ще се стигне до разгром на гостите, като се има предвид с какъв ентусиазъм започнаха. И тук е интригата - ще се измъчи ли Рома както в стартовата среща или "вълците" няма да имат големи проблеми срещу новака. Очакванията са за второто.

Прогноза: Рома - Кремонезе 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
479