Ювентус на прага на революция


Н. Гавазов

Ювентус на прага на революция

Ръководството на Ювентус има намерение да възвърне старата слава на клуба и да направи отбора не само фактор в италианския футбол, но и в Европа, съобщава Tuttosport. Според изданието, на 11 май в Торино ще се проведе заседание на Съвета на директорите на „Старата госпожа", където ще се разгледа въпроса за влагане инвестиции в размер на 100 милиона евро, които ще са предназначение за развитието на клуба и осъществяването на истинска революция. Основно дебатите ще бъдат около това, дали да се закупят нови играчи или да се погасят дълговете на торинския гранд.

Ще се обсъди финансовата политика за следващата година, а също така и някои злободневни въпроси от живота на клуба, сред които заема и въпроса с бъдещето на старши-треньора на отбора Луиджи Делнери.

В момента дълговете на „Старата госпожа" възлизат на 60 милиона евро и основната причина те да бъдат натрупани се крие заради лошите резултати на тима и неучастието му в Шампионската лига. Като цяло, босовете са неудовлетворени от изминалия сезон и липсата на трофеи, но ще направят всичко възможно през следващата година „бианконерите" да се борят за Скудетото.

В момента Ювентус е на седмо място в класирането с 53 точки и четири кръга преди края се намира в борбата за влизане в зоната, даваща право на участие в Лига Европа.

 

  Сподели
194