Ювентус ще започне с победа


Н. Гавазов

 Ювентус ще започне с победа

Ювентус - Сасуоло

Стадион: "Алианц", Торино

Дата: 15.08.2022 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Антонио Папуано

Ювентус и Сасуоло ще затворят програмата на стартовия кръг в Серия А. Интересното е, че в последните десет срещи между тези съперници падаха поне три гола, така че с интерес ще очакваме да видим, дали тази тенденция ще се запази.

Ювентус не може да е напълно доволен от миналогодишното си представяне. Тимът завърши четвърти,  съвсем малко пред петата позиция. Торинци излетяха от Шампионска лига на 1/8-финалната фаза, като загубиха от Виляреал, а във финала за Купата и Суперкупата на Италия бяха победени от Интер.

Припомняме, че през летния трансферен прозорец "бианконерите" се подсилиха с нападателя на Фиорентина Душан Влахович, а Анхел Ди Мария дойде от ПСЖ. Пол Погба също се завърна в тима.

Юве проведе четири приятелски мача през лятото. Първо победи мексиканския Гуадалахара, след което направи равен с Барса (2:2), а накрая загуби от Реал Мадрид с 2:0 и Атлетико с 4:0.

Сасуоло е постоянен претендент за място в средата на таблицата и оставайки верни на характера си, те си осигуриха 12 -то място последния път, което е лек спад в представянето на тима, но и напълно очакван след раздялата с някои звезди. "Зелените" останаха без победа в 25 от общо 38 мача през цялата кампания и през цялото време допускаха огромен брой голове.

През това лято също не се размина без раздяла със звезди, на което е обречен клуб като Сасуоло. Джанлука Скамака пое към Уест Хем, а Жереми Бога се отправи към Аталанта. Входящите трансфери са общо седем, а имената на новите попълнения тепърва ще ги учим. Агустин Алварес трябва да замени Скамака, а друго интересно име е това на Матеус Енрике, който пристигна от Гремио за 8 милиона евро. Отбелязваме също така, че в тима бяха въведени и двама защитници от младежкия отбор - Йеферсон Пац и Раян Фламинго. Сасуоло проведе четири приятелски мача, в които постигна три победи и едно равенство. "Зелените" обаче започнаха кампанията си със загуба - от Модена в Купата на Италия.

Домакините са без наказаните Рабио и Кийн. Шчесни е с травма на адуктора на лявото бедро и ще се завърне в края на август. Погба лекува менискус, а Киеза - коляното, като очакванията са двамата да се завърнат в средата на септември. Кайо Хорхе скъса сухожилие през февруари и вероятното му завръщане е през октомври.

Сасуоло няма такива кадрови проблеми. Тимът е без наказания Лопес и Траоре, който счупи пета през юли.

Фаворит в мача е Ювентус. Торинци спечелиха 4 от последните 5 мача и вкараха поне два гола в 12 от последните 13 сблъсъка.

Очакванията са, че домакините ще доминират и ще успеят да пречупят коравия си съперник.

Прогноза: Ювентус - Сасуоло 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Сасуоло (Алесио Диониси)
 
Консили
   
Мулдер
Ерлиг
Ферари
Кириакопулос
Фратеси
Енрике
Тирствед
Берарди
Пинамонти
Цейде
Влахович
Ди Мария
Маккейн
Локатели
Закария
Куадрадо
Де Шильо
Бремер
Бонучи
Данило
   
Перин
 
Ювентус (Масимилиано Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Сасуоло 3:1

  Сподели
510