Анонс на 1-ви кръг на Серия А - срещите в неделя и понеделник


Н. Гавазов

  Анонс на 1-ви кръг на Серия А - срещите в неделя и понеделник

Салернитана - Рома

През миналия сезон Салернитана запази мястото си в Серия А. А през зимата изглеждаше, че ситуацията с южняците е безнадеждна. Играчи, персонал, клубна управа обаче намери воля и сили, за да спаси отбора. Този сезон обаче ще е по-труден, защото клубът не работи добре на трансферния пазар.

В летните контролни мачове отборът изглежда добре. В четири мача тимът спечели веднъж при три равенства.

Но Салернитана не започна добре новата кампания, тъй като в първия кръг на Купата на Италия загуби от Парма (0:2).

Рома завърши на шесто място в таблицата на Серия А през миналия сезон, на седем точки зад четвъртия. Римският отбор обаче не остана без трофей. Той стана победител в Лигата на конференциите, която се проведе за първи път. На финала италианците победиха Фейенорд. "Вълците" привлякоха аржентинския нападател Паоло Дибала през лятото, както и Жоржиньо Вайналдум.

През лятото римляните проведоха седем контролни срещи, като в тях загубиха два пъти с един равен и постигнаха четири победи.

Домакините са без Ловато, Ярошински и Бохинен. Дарбое от гостите е в лазарета.

Букмейкърите смятат гостите за фаворит, чийто коефициент за победа е 1.50. Успехът на домакините се оценява на 7.00, а равенството е с 4.20.

Нашата прогноза и залог е, че Рома ще победи и ще бъдат отбелязани три или повече гола в мача за 2.25.

Прогноза: Салернитана - Рома 0:2

 

Лацио - Болоня

Лацио завърши предишната кампания с две равенства и в крайна сметка завършиха на пето място в таблицата за класиране, получавайки правото да играят в Лигата на Конференциите.

Преди началото на сезона Лацио показа не съвсем уверени резултати в контролните мачове. Тимът не успя да победи националния отбор на Катар и Валядолид. И в двата случая равенствата бяха нулеви. Също така столичани  неочаквано допуснаха тежко поражение от Дженоа, губейки от съперника с резултат 4:1.

Болоня стартира с мач срещу Козенца за Купата на Италия. Победата със скромен резултат от 1:0 позволи на отбора да стигне до 1/16-финалите на турнира. През лятото отборът игра с два отбора от Нидерландия - АЗ и Твенте. В първия случай Болоня загуби с 0:1, а във втория с 1:4.

През миналия сезон Болоня спечели само 4 от 19 мача като гост.

Дермаку, Туя и Аскилден са аут за Лацио. Халфът е с гастроентерит и ще е готов за следващия кръг. Дермаку ще излезе от лазарета в края на месеца, а състоянието на Туя ще се оценява. Болоня е без Фъргюсън, който е контузен.

Букмейкърските котировки говорят в полза на Лацио. За победата му дават 1.60, а за победата на Болоня предлагат 5.40.

Лацио спечели три домакински мача в Серия А срещу Болоня. В два от три случая сборът го направи с  над 2.5 гола.

Със сигурност Лациале се интересуват от успешен старт на сезона. Препоръчителният залог е победа на Лацио + общ резултат над 1.5.

Прогноза: Лацио - Болоня 2:0

 

Фиорентина - Кремонезе

Фиорентина завърши на седмо място в таблицата за класиране на Серия А и си осигури участие в евротурнирите през новия сезон. През лятото тосканци осъществиха няколко трансфера, които можем да определим като по-скоро добри, отколкото лоши. Додо подсили десния фланг на защитта, като "виолетовите" платиха 20 милиона евро за бразилеца. Роландо Мандрагор и Шимон Зурковски укрепиха средата на терена, а Лука Йович и Кристиан Коуме - нападателната линия.

Кремонезе си осигури второ място през миналия сезон в Серия В и така спечели промоция за елита. Новаците бяха много активни на трансферния пазар, но основно на играчи, на които тепърва трябва да научаваме имената. Най-впечатляващо изглеждат попълненията в атака - Сирил Десерес дойде от Генк за 6 милиона евро, а Давид Окереке пристигна от Брюж за 4.5 милиона.

Игор е под въпрос за домакините, но по-вероятно е да не участва в тази среща. Кастровили е с контузия на предните връзки и ще се завърне през януари. Гостите са без Валери и Кастанети, които се очаква да се завърнат през следващата седмица.

Фиорентина разполага с по-качествен състав и очакванията са да няма проблеми срещу новак. Предложението ни е за точен резултат 3:1 за домакините.

Прогноза: Фиорентина - Кремонезе 3:1

 

Специя - Емполи

Специя завърши на 16 -то място в таблицата, на 6 точки от зоната на изпадащите. Тимът записа само 10 победи и допусна голова разлика -30. Също така трябва да се спомене, че лигурци допуснаха най-много голове от всички отбори в турнира, с изключение на един отбор. Всъщност нито един от 3-те изпаднали тима не беше допуснал толкова голове като тях. Като цяло, на оцеляването на Специя се гледа като на малко чудо.

Положението при Емполи е по-добро. Тимът завърши 14 -ти в таблицата, макар  и да постигна само 10 победи. Но нека припомним за победите над Ювентус, Фиорентина, двата успеха над Наполи. Всъщност тосканци се провалиха през зимата, когато записаха 15 мача без победа и се събудиха чак в края на април, с невероятен обрат срещу Наполи (победа с 3:2, след като губеха с 2:0)/

Амиан, Коваленко и Антисте са аут. Тонели от гостите е аут до октомври.

Много интересен мач. Ако тосканци са в настроение, тогава домакините ще имат големи проблеми. И обратното.

Все пак трябва да отбележим, че 5 от последните 7 срещи бяха с голове и от двата отбора. 4 от предишните 5 мача на този терен бяха също с голове и от двата отбора.

Прогноза: Специя  - Емполи 1:1

 

Верона - Наполи

Тази среща е от понеделник и в нея има много интрига.

Верона завърши на 9-то място през миналия сезон, а през лятото осъществи няколко интересни трансфера, които тепърва ще оценяваме. През лятото тимът спечели и двете си приятелски срещи, но започна лошо сезона, с тежка загуба в Купата на Италия.

Наполи е отбор - загадка и тепърва ще разбираме колко силен е този тим. Инсине, Мертенс и Кулибали си тръгнаха през лятото, което е истински шок за почитателите на тима. В същото време не е ясно до колко са надеждни попълнения имена като Оливейра, Йостигард, Ангуиса и Кварцхелия.

Чекерини и Велосо от домакините са наказани. Наполи няма контузени, но Гаетано е наказан.

Наполи спечели 4 от последните 5 срещи тук. В този смисъл гостите са фаворити, но нашето предложение е да потърсим различен знак от "2"-та.

Прогноза: Верона - Наполи 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
463