Интер ще повали Лече


Н. Гавазов

Интер ще повали Лече

Лече - Интер

Стадион: "Виа дел Маре", Лече

Дата: 13.08.2022 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Алесандро Пронтера

Лече и Интер ще закрият съботната програма на стартовия кръг в Серия А. Любопитен двубой с оглед на това, че среща си дават най-скъпият и най-евтиният тим в турнира. Стойността на южняците се оценява на около 49 милиона евро, докато този на миланци струва 610 милиона евро. Ще окаже ли влияние този факт или романтиката във футбола все още не си е отишла от тези географски ширини и стените ще помогнат на домакините? Това ще разберем утре, когато "вълците" и "нерадзурите" излязат един срещу друг.

 Лече се завърна във висшата лига на италианския футбол след двегодишно отсъствие, като спечели Серия B миналия сезон с разлика от две точки пред вицешампиона Кремонезе. Тимът постигна 19 победи и загуби само 5 от общо 38 мача, записвайки голова разлика 59:31. През лятото южняците бяха много активни на трансферния пазар, буквално обновиха състава, но трябва да отбележим, че това стана с помощта на неизвестни футболисти и нискобюджетни трансфери. Най-значимото име, което пристигна на "Виа Дел Маре" е това на нападателя Асан Кесай, за когото Цютих получи 2.7 милиона евро.

В подготовката си за новия сезон "вълците" имаха само три спаринга, в които спечелиха само веднъж, побеждавайки отбор от трета италианска лига, а също така загубиха два пъти - от Бохум с 2:3 и Парма с 0:1. Клубът вече проведе официален мач през новия сезон, след като бе победен от Читадела (2:3) в Купата на Италия.

Интер завърши миналогодишната кампания като втори, но със сигурност апетитът на миланци се е увеличил и те ще се опитат да поправят миналогодишната си грешка. Надежда за това дава завръщането на Ромелу Лукаку, но клубът привлече и други добри футболисти в лицето на Хоакин Кореа, а Хенрих Мхитарян ще даде дълбочина на средната линия.  

Миланци проведоха пет контролни срещи това лято, побеждавайки само веднъж, в първата си контрола срещу Лугано. Равенствата са с Монако и Лион (и двата 2:2), а загубите са от Ланс (0:1) и Виляреал (2:4).

Домакините са без Дермаку, който е извън строя до края на август заради травма от първа степен на сухожилието на лявото бедро. Защитникът Туя имаше проблеми в последните тренировки и участието му в мача е под голям риск. Гостите не могат да разчитат на Д'амброзио, който има лека мускулна травма. Защитникът ще е готов за втория кръг.

Интер е доминиращата сила в историята на този сблъсък, но трябва да кажем, че "нерадзурите" са без победа в последните три посещения на "Виа Дел Маре" Като цяло Интер има 6 победи, 3 равенства и 3 поражения в предишните 12 сблъсъка като гост срещу Лече. Само два от предишните шест двубоя между тези два съперника доведоха до три или повече гола.

Въпреки последните статистики, очакванията са попадения утре вечер, а предположенията ни се дължат на това, че двата тима не се представиха добре по опазването на вратите си през това лято. В това отношение над 3.00 гола в мача е напълно разумен залог. Относно победителя в срещата, всякакъв резултат освен победа за гостите ще е изненада.

Прогноза: Лече - Интер 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Ханданович
   
Шкриняр
Де Врей
Бастони
Дъмфрис
Барела
Брозович
Чалханоглу
Госенс
Лукаку
Мартинес
Франческо
Чесай
Стрефеца
Хелгасон
Хюлманд
Бистрович
Гало
Блин
Цетин
Гендрей
   
Фалконе
 
Лече (Марко Барони)

Обоснована прогноза: Лече - Интер 1:3

  Сподели
492