Анонс на 1-ви кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

    Анонс на 1-ви кръг на Серия А - срещите в събота

Сампдория - Аталанта

Сампдория бе един от най-слабите отбори в италианския първенство през миналия сезон, завършвайки на 15-то място, на 6 точки над зоната на изпадащите. "Моряците" останаха без победа в 28 от последните си общо 38 срещи и в края на кампанията имаха -17 голова разлика.

Междувременно Аталанта бе един от най-добрите в тази лига през последните години, но през миналия сезон бергамци успяха да завършат осми в таблицата, на 3 точки от седмото място и съответно евротурнирите. Очевидно е, че тимът ще се опита да поправи това, а то може да стане само с чудесен старт. Впрочем, силата на бергамци винаги е била атаката, което предполага, че Аталанта ще е сред отборите, отбелязали най-много голове в края на сезона.

Последната среща завърши с победа с 4:0 за Аталанта. Аталанта е в серия от три победи срещу Самп. Изминаха 5 години, откакто гостите загубиха на този терен.

Сампдория е без победа в 8 от последните си общо 12 двубоя, записвайки 3 загуби в този период. Също така трябва да се отбележи, че генуезци имат общо 8 победи пред родната си публика през последните 12 месеца и в този процес са записали 2 отделни поредици от по 2 загуби, както и още една серия от 3 загуби .

От друга страна, Аталанта загуби общо само четири пъти далеч от дома от октомври 2021 г.

Имайки предвид посоченото по-горе, можем да предположим, че гостите са фаворити за победа и за това съветът ни е да се доверим на Аталанта

 

Прогноза: Сампдория - Аталанта 1:3

 

Монца - Торино

Завръщането на Монца в елита на италианския футбол се случи  благодарение на Силвио Берлускони, който стана собственик на скромния клуб през есента на 2018 г. Бившият собственик на Милан изпълни обещанието си, като направи всичко, за да играе отборът в Серия А. Между другото, заедно с Берлускони в клуба дойде Адриано Галиани, който участва във всички футболни процеси.

Монца имаше добра трансферна кампания, като направи някои интересни попълнения. Отборът беше подсилен от Стефано Сенси, Матео Песина и Марлон, който игра през миналия сезон за Шахтьор Донецк.

Миналата седмица Монца стартира успешно в Купата на Италия, побеждавайки Фрозиноне у дома (3:2). А преди това Монца спечели пет поредни приятелски срещи.

Торино също се класира за следващия кръг на Купата на Италия. Отборът на Иван Юрич победи Палермо (3:0), благодарение и на гола на Пиетро Пелегри, който може да замени Белоти на позицията централен нападател.

Наскоро торинският клуб подписа с Алексей Миранчук, който най-накрая избяга от Аталанта. И това не е единственият новак в Торино тази седмица. В същия ден Никола Влашич се присъедини към отбора. Хърватинът така и не успя да се докаже в лондонския Уест Хем. Но и Торино има сериозни загуби. Първо нападателят Андреа Белоти отказа да поднови договора. А бразилският защитник Бремер премина в Ювентус.

Можете да залагате на Монца в този мач за 2.52, букмейкърите предлагат равенство за 3.34, а победа на Торино за 2.83.

Очевидно това е един от онези мачове, в които най-лошият избор е да се заложи на крайния резултат. Но в същото време е много вероятно отборите да зарадват публиката с отбелязани голове. Затова и нашето предложение е за голове и във двете врати + над 2.5 гола в мача.

Прогноза: Монца - Торино 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
343