Кулибали: Звездите се подредиха


Н. Гавазов

 Кулибали: Звездите се подредиха

31-годишният сенегалски защитник Калиду Кулибали коментира преминаването в Челси. Той говори и за мотивацията да играе във Висшата лига.

"Не искам да бъда човекът, който замества Рюдигер, аз съм Кулибали. Готов съм. Аз съм мотивиран. Искам да започна да играя, за да покажа, че съм готов да играя във Висшата лига.

Добре е (да играеш срещу нападатели от световна класа). Харесвам битките. Обичам да давам стабилност на моя отбор и да се защитавам. Има много нападатели в лигата, които са едни от най-добрите играчи в света на тази позиция.

Защо Челси? Мисля, че те бяха единственият клуб, който наистина искаше да дойда. През 2016 г. Антонио Конте искаше да ме купи. А сега е най-добрият момент. Звездите се подредиха и аз дойдох тук. Много се радвам, че съм тук. Надявам се да остана тук за дълго време. Искам да покажа на терена, че са направили добър избор. Ще дам всичко от себе си, имаме фантастичен отбор. На 31 години съм в добра форма, в добър град, в добър клуб. Искам и ще остана тук дълго време“, заяви Кулибали.

  Сподели
373