Алегри: Четири точки и сме шампиони


Н. Гавазов

Алегри: Четири точки и сме шампиони

Старши-треньорът на Милан Масимо Алегри вярва, че на водения от него отбор му са достатъчни 4 точки, за да спечели Скудето тази година. Както е известно, четири кръга преди края „росонерите" имат 8 точки преднина на върха в Серия А и по всичко изглежда, че ще спечелят първата си титла от 7 години насам.

„Неделният мач може да се окаже недостатъчен. Ние трябва да мислим единствено за тези 4 точки, за да се видим шампиони. Правим всичко възможно и играчите дават максимума от себе си. Можехме да елиминираме Тотнъм. Ние не го направихме, но няма за какво да се обвиняваме. Клубът работи по правилен начин. През август пристигнаха Робиньо, Боатенг и Йепес, а през януари в един момент имахме 12 контузени и затова се нуждаехме от нови покупки. До сега съм доволен от играта на Касано. Той реши много мачове", заяви италианският специалист пред Sky Italia.

Попитан за бъдещето на Милан, Алегри отговори: „Да се мисли за бъдещето точно сега ще е грешка. Трябва да мислим единствено за първенството. Все още има да изиграем и полуфинален мач за Купата на Италия, така че очакваме да реализираме тези две цели, което е най-важното в момента".

 

  Сподели
68