Рома запази живи шансовете си за Шампионската лига (видео)


Н. Гавазов

Рома запази живи шансовете си за Шампионската лига (видео)

В среща от 34 кръг на Серия А, Рома победи Киево с минималното 1:0 и по такъв начин запази живи шансовете си за класиране в зона Шампионска лига. Единственият гол в мача отбеляза Симеоне Перота в 4-та минута на двубоя след асистенция на Даниеле Де Роси, като минута по-рано главният арбитър Пиерпаоли отмени попадение на Тоти, заради положението в засада, в което се намираше нападателя.

От самото начало на срещата „римските вълци" установиха пълен контрол върху събитията на терена и не изпуснаха инициативата до края на полувремето. След гола обаче, общо взето събитията бяха скучни и лишени от емоции. 22-та се раздвижиха в средата на първата част, когато домакините опитаха някои по-бързи атаки, а две положения за гол изпусна Вучинич, след като бе изведен на стрелкова позиция от Тоти. В 20-та минута Констант от гостите отправи първи удар по посока на Дони, а само минута по-късно бразилският страж се наложи да показва майсторство при изпълнението на Москардели. След това нещата отново се успокоиха, като гостите владееха повече топката, но силната преса на домакините в средата на терена не позволи на нападателите на „летящите магарета" да сътворят нещо опасно.

През втората част на мястото на Москардели влезе Урибе, който раздвижи играта на гостите и те бяха по-активния отбор на терена. В 52-та минута колумбийският нападател стреля от малък ъгъл и топката попадна в мрежата, но от външната врата на Дони, но само четири минути по-късно, на празна врата Пелисер пропусна да засече центриране на Констант. Отговорът на „вълците" бе незабавен и те сякаш се събудиха от своята дрямка - отначало Вучинич проби от средна дистанция след изпълнения на корнер, а в 60-та минута Менес разигра с черногореца опасно в наказателното поле на Киево, но Монтовани успя да изчисти. Постепенно 22-та намалиха оборотите, което предизвика освиркванията на малкото публика на „Олимпика" и накара Монтела да нервничи. В 87-та минута Пелисиер остана очи в очи с Дони, но съдията маркира засада. Две минути по-късно, Тоти отново отправи поредния си вълшебен пас, който бе пропилян от Бриги, с което щеше да бъде поставена точка на въпроса за победителя в мача. Всъщност, това бе и последното по-интересно нещо пред една от двете врати. В даденото от съдията петминутно продължение не се случи нищо особено.

След срещата, Рома има в актива си вече 56 точки - с четири по-малко от четвъртия Лацио и ще очаква с интерес гостуването на градския си съперник и конкурент за място в Шампионска лига на шампиона Интер. Киево остава на 13-то място в класирането с 39 точки.

СЪСТАВИ:

Рома: Дони, Бурдисо, Жуан, Рийзе, Касети, Де Роси, Перота (74' - Бриги), Писаро, Тоти, Менес (80' - Тадей), Вучинич

Киево: Сорентино, Сезар, Монтовани, Мандели, сардо, Гуана, Фернандес, Болиячино (69' - Марколини), Констант (82'- Граноке), Пелисиер, Москардели (46'-Урибе)

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
109