Трудни минути за Божинов и компания във Фриулия


Н. Гавазов

Трудни минути за Божинов и компания във Фриулия

Удинезе - Парма
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 23.04.2011
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери


Наставникът на Удинезе Франческо Гуидолин посреща бившия си клуб Парма в среща от 34 кръг на Серия А, но със сигурност ще забрави всякакви сантименталности, воден от стремежа си да класира фриулци в Европа. От началото на годината Удинезе нямаше загуба, но в началото на април допусна две такива, едната от които срещу аутсайдера Лече. През миналия уикенд обаче, хората на Гуидолин извършиха истински подвиг, побеждавайки с 2:1 на „Сан Паоло" кандидата за титлата Наполи, с което не само затвърдиха позицията си в зона Европа, но увеличиха шансовете си за участие догодина в Шампионската лига - нещо немислимо според специалистите преди началото на сезона. В момента Удинезе се намира на пето място в класирането и има в актива си 59 точки - с една по-малко от четвъртия Лацио.

Парма, след колебливото си представяне през втората част от сезона постепенно се смъкна в класирането, доближавайки се опасно близо до зоната, която би изпратила „дуковете" в по-долната дивизия. Опасенията преди миналия кръг бяха, че отбора ще влоши шансовете си, но Парма изигра блестящо картите си срещу Интер и с голове на Джовинко и Амаури нанесе изненадваща загуба на „нерадзурите" с 2:0, което даде глътка въздух на хората на Франко Коломбо. В момента Парма се намира на 15-то място в класирането с актив от 35 точки - с три повече над чертата.

Победата на Удинезе на „Сан Паоло" не мина без жертви от страна на отбора и заради картони от групата за мача с Парма отпадат Ханданович и Домици. Освен това, контузени са Баста и Феронети, което доведе до някои промени в защитната линия на обора. Схемата на игра, която ще използва Гуидолин е 3-5-2, но твърде вероятно е на определен етап от срещата фриулци да преминат към игра с трима нападатели. Вероятен състав: Беларди; Бенатиа, Сапата, Кода; Исла, Пици, Инлер, Асамоа, Армеро; Санчес, Денис.


Сред 22-мата на Франко Коломбо за мача с Удинезе попадна и Валери Божинов, но най-вероятно българинът ще започне срещата от пейката, след като в атака ще видим Амаури и Джовинко, които бяха героите срещу Наполи. От групата отпаднаха контузените Паладино, Паци и Маркес, което праща автоматично Модесто на левия фланг на халфовата линия, а Кандрева отдясно. Коломбо напоследък използва схема на игра 4-4-2 и няма никаква причина да не я използва и сега. Вероятен състав: Миранте; Джакардо, Лукарели, Палета, Гоби; Кандрева, Мороне, Джемаил, Модесто; Джовинко, Амаури.

Тежък мач очаква Божинов и компания във Фриулия, но не по-малко труден ще бъде той и за домакините, които посрещат отбор, който със зъби и нокти ще се бори за своето оцеляване и го показа в миналия кръг срещу шампиона. Най-вероятно битката ще се води за всеки сантиметър от терена и със сигурност домакините ще трябва да дадат максимума, за да се сдобият с успех. Ако не го направят или подценят своя противник, не бива да се изненадваме, че Парма може да си тръгне с точката.

Прогноза за: Удинезе - Парма 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Удинезе:

13 март Каляри - Удинезе 0:4 (Серия А)
20 март Удинезе - Катаня 2:0 (Серия А)
03 април Лече - Удинезе 2:0 (Серия А)
09 април Удинезе - Рома 1:2 (Серия А)
17 април Наполи - Удинезе 1:2 (Серия А)

Парма:

13 март Парма - Наполи 1:3 (Серия А)
20 март Сампдория - Парма 0:1 (Серия А)
03 април Парма - Бари 1:2 (Серия А)
10 април Лацио - Парма 2:0 (Серия А)
16 април Парма - Интер 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Удинезе - Парма

33 мача
10 победи за Удинезе
8 равенства
15 победи за Парма
Голова Разлика: 48:41 за Парма


Коефициенти от bet365:
Удинезе - 1.61
Равен - 3.60
Парма - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Удинезе - 1.65
Равен - 3.60
Парма - 5.20

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155