Ювентус ще запази шансовете си живи


Н. Гавазов

Ювентус ще запази шансовете си живи

Ювентус - Катаня
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 23.04.2011
Час: 22:00
Съдия: Мауро Бергонци

Ювентус приема Катания в мач от 34 кръг на Серия А и ще се опита да запази тънките си надежди си за класиране в Шампионската лига догодина. Втората част на сезона се превърна в истинско бедствие за „бианконерите" и те записаха осем загуби от началото на годината срещу само две през есента, което смъкна „Старата госпожа" надолу в класирането и на практика, отбора воден от Делнери вече не зависи от себе си, а ще разчита на грешки на своите конкуренти. След серията от три поредни загуби, в момента торинци са пети мач без загуба, което и отрежда засега седмо място в класирането с 52 точки - осем по-малко от четвъртия Лацио.

Докато Ювентус се бори да заеме място в класирането, което ще даде право на участие на отбора в европейските турнири, то мислите на Катания са изцяло съсредоточени върху собственото оцеляване. Очевидно е, че сицилианци ще направят всичко възможно да не изпаднат и те го доказаха с победата си над Палермо и равенството на Бари, поради това, малко изненадващо дойде загубата с 1:4 от Лацио у дома. В момента островитяните се намират на 14 място в класирането с 36 точки в своя актив и ледът, по който се движат е прекалено тънък, защото дистанцията от зоната на изпадащите е само 4 точки.

Свикнахме вече да виждаме лазарета на Ювентус препълнен и за този мач нещата са същите, след като Киелини, Де Чили, Ринаудо, Сисоко, Куяларела, Якуинта и Мартинес продължават да лекуват контузии и отпаднаха от групата за двубоя. Схема на игра 4-4-2. Вероятен състав: Буфон; Мота, Бонучи, Барцали, Траоре; Красич, Мело, Акуилани, Маркизио; Дел Пиеро, Матри.

Катания в кадрово отношение изглежда по-добре от своите съперници - контузени са Белучи, Лама и Скиача. Тактическата постройка ще бъде 4-2-3-1. Вероятен състав: Андухар; Алварес, Силвестре, Споли, Капуано; Карбони, Ледесма; Иско, Ричиути, Гомес; Лопес.

Катания е най-слабият гост в Серия А и е единственият отбор, който е без победа извън своя стадион. Освен това, сицилианци са отбелязали само нищожните осем гола навън и тази лоша статистика не обещава нищо добро на сицилианци на „Олимпико" в Торино. И двата отбора са силно мотивирани за постигане на добър резултат, но фактора домакинство и по-голямата класа на „бианконерите" ни карат да отдадем своите предпочитания на тях. А това означава, че Ювентус ще продължи да се надява на Шампионска лига

Прогноза за: Ювентус - Катания 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

12 март Чезена - Ювентус 2:2 (Серия А)
20 март Ювентус - Бреша 2:1 (Серия А)
03 април Рома - Ювентус 0:2 (Серия А)
10 април Ювентус - Дженоа 3:2 (Серия А)
17 април Фиорентина - Ювентус 0:0 (Серия А)

Катаня:

13 март Катаня - Сампдория 1:0 (Серия А)
20 март Удинезе - Катаня 2:0 (Серия А)
03 април Катаня - Палермо 4:0 (Серия А)
10 април Бари - Катаня 1:1 (Серия А)
17 април Катаня - Лацио 1:4 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Катаня

27 мача
15 победи за Ювентус
7 равенства
5 победи за Катаня
Голова Разлика: 51:26 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Ювентус - 1.44
Равен - 4.20
Катаня - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ювентус - 1.42
Равен - 4.10
Катаня - 7.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139