Палермо - Наполи: Двубой с много въпросителни


Н. Гавазов

Палермо - Наполи: Двубой с много въпросителни

Палермо - Наполи
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 23.04.2011
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Намиращият се в средата на таблицата Палермо ще посрещне Наполи в мач от 34 кръг на Серия А и в едно от дербитата на кръга ще търси победа за престиж. Сицилианци през настоящия сезон преживяха какво ли не, като най-голямо впечатление правят лутането на отбора в класирането и треньорските рокади, най-вече в резултат от екстравагантността на президента Дзампарини. Сега на треньорския мостик е отново Делио Росио, който замени на този пост „треньора за един месец" Козми и по всичко изглежда, че новия стар наставник преоткри формата на отбора от началото на сезона. „Росанеро" победиха при гостуването си Рома с 3:2 в мач от 33 кръг на Серия А, а в средата на седмицата в един драматичен двубой завършиха наравно с лидера Милан в среща от полуфиналите на турнира за Купата на Италия. В момента отбора се намира на осмо място в класирането - далече от европейски амбиции, както и от зоната на изпадащите и доиграването на сезона ще бъде просто една формалност за сицилианци.

Наполи ще пътува до Сицилия с мисълта, че втора поредна загуба би означавала, че отбора ще се сбогува окончателно с шампионските си амбиции. Не само това, но ще бъде застрашено и второто място на „партенопеите", а разликата с петия Удинезе е само шест точки, което при определено развитие на нещата дори би могло да изхвърли Наполи от зона Шампионска лига. В предишния кръг хората на Валтер Мадзари имаха тотално домакинско превъзходство над Удинезе, но така и не успяха да повторят феерията с Лацио и трябваше да напуснат „Сан Паоло" победени. В момента тима е втори, на шест точки след лидера Милан и на две пред Интер.

Палермо определено изпитва кадрови проблеми, които впрочем е попречиха на „росанеро" да запише добри резултати. Контузени са Миколи, Ливерани, Пиниля и Паолучи, а наказан за един мач е палача на Милан Гоян. Схемата, която Делио Роси ще използва ще бъде най-вероятно с един нападател и наситена средна зона: 4-3-2-1. Вероятен състав: Сиригу; Касани, Муньос, Бово, Балзарети; Миглиячио, Башинович, Ночерино; Пасторе, Личич; Ернандес.

Гостите от Неапол пристигат с празен лазарет, но за сметка на това, Лавеци и Канаваро са наказани за по един мач. Това праща автоматично в центъра на защитата Крибари, а поставянето на Руис на левия фланг на ариегарда означава, че на практика ще видим съвсем нова отбранителна линия, която ще бъде интересно да наблюдаваме как би се справила със своите задачи. Схемата на игра ще бъде 3-4-2-1. Вероятен състав: Де Санктис; Кампаняро, Крибари, Руис; Маджо, Пациенца, Гаргано, Досена; Хамшик, Маскара; Кавани.

За любителите на статистиката: Палермо записа 4 домакински загуби през сезона, като най-голямата е тази срещу Удинезе с 0:7. Наполи има само три загуби при своите гостувания. Една трета от попаденията на „партенопеите" са в последните десет минути на срещите им, Палермо е отбелязал само един гол между 70-та и 80-та минута. Миналата година, когато „Барбера" беше превърната в непревземаема крепост, сицилианци победиха с 2:1.

Дербито на Южна Италия със сигурност се очертава да бъде горещо. Но тук стоят за решаване няколко въпросителни: доколко демотивирания от представянето си в Серия А Палермо ще даде битка на изпълнения с шампионски амбиции Наполи. Дали „росанеро" няма да хвърлят всички усилия в евентуален пробив в турнира за Купата на Италия и да пренебрегнат и без това формалната за тях среща? Или ще се опитат да отговорят на предизвикателството на дерби - мач, каквато е срещата? При всички положения е по-разумно да включим в нашата схема и знак „2", още повече, че днес наставника на Наполи Мадзари, заяви, че до края отбора му има да играе пет финала. Този на „Барбера" е първия.

Прогноза за: Палермо - Наполи 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Палермо:

19 март Палермо - Милан 1:0 (Серия А)
03 април Катаня - Палермо 4:0 (Серия А)
10 април Палермо - Чезена 2:2 (Серия А)
16 април Рома - Палермо 2:3 (Серия А)
20 април Милан - Палермо 2:2 (Купа на Италия)

Наполи:

13 март Парма - Наполи 1:3 (Серия А)
20 март Наполи - Каляри 2:1 (Серия А)
03 април Наполи - Лацио 4:3 (Серия А)
10 април Болоня - Наполи 0:2 (Серия А)
17 април Наполи - Удинезе 1:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Палермо - Наполи

36 мача
8 победи за Палермо
12 равенства
16 победи за Наполи
Голова Разлика: 53:24 за Наполи


Коефициенти от bet365:
Палермо - 3.25
Равен - 2.87
Наполи - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Палермо - 3.25
Равен - 3.10
Наполи - 2.25

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
123