Интер - Лацио: Огромно изпитание очаква и двата отбора


Н. Гавазов

Интер - Лацио: Огромно изпитание очаква и двата отбора

Интер - Лацио
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 23.04.2011
Час: 16:00
Съдия: Емидио Морганти

Интер посреща Лацио в среща от 34 кръг на Серия А и традиционното приятелство между двата отбора ще бъде поставено на изпитание. С победата през седмицата над Рома с 1:0 в първа среща от полуфиналите в турнира за Купата на Италия, „нереадзурите" очевидно сложиха край на лошата си серия от четири загуби в пет мача във всички турнири и сега отново се намират на своя победен път. В своите съвети към бившия си отбор Моуриньо каза, че сезона не трябва да се смята за лош и целта пред отбора е класиране на второто място и спечелване Купата на Италия. Очевидно, към това ще се стреми тима воден от Леонардо, а при евентуална грешка на Милан може да се мисли и за нещо повече. В момента Интер се намира на трето място в класирането и има в актива си 63 точки - с две по-малко от втория Наполи и осем от лидера Милан.

Лацио се намира в добра форма, а доверието между старши-треньора Еди Рея, играчите и ръководството е голямо и това намери отражение в последния кръг от първенството, когато „орлите" за първи път от 50 години насам победиха в Сицилия местния Катания и то го направиха по впечатляващ начин с 4:1. Впрочем, този двубой според статистиката е първия, в който римляните вкараха повече от три гола през настоящата си кампания и е добър повод за „лацианите" да започнат да мислят и за място, което ще им помогне да избегнат квалификациите в Шампионската лига, а това може да стане за сметка на Интер. По-скоро Лацио трябва да внимава и да се стреми да увеличи разликата с преследващия го Удинезе, тъй като разликата между двата отбора е само една точка и всяка грешна стъпка, от който и да е от двата отбора ще бъде наказана.

Интер ще бъде без Кордоба и Тиаго Мота, извън групата продължават да бъдат Самуел, Оби, Коутиньо и Орландони. Под заплаха за дисквалификация са Пацини, Ето'о, Нагатомо, Санети, Кхарджа и Ранокия. Схемата на игра ще бъде 4-3-1-2, като Милито и Пандев ще започнат от пейката мача, както и загубилия доверие Киву. Вероятен състав: Сезар; Майкон, Ранокия, Лусио, Нагатомо; Санети, Камбиасо, Станкович; Снайдер; Пацини, Ето'о.

В групата на Лацио не бяха включени контузените Диакийт, Раду, Скули, Стендардо, както и наказания за една среща Матусалем. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, но в хода на мача можем да станем свидетели и на 4-1-3-2. Вероятен състав: Муслера; Лихтщайнер, Биава, Диас, Гаридо; Брешчиано, Ледесма; Маури, Флокари, Ернанес; Сарате.

За любителите на статистиката: Интер допусна през сезона само една загуба от 16 домакински мача, а средната резултатност на отбора на „Джузепе Меаца" е 2.5 гола. Лацио като гост има седем загуби от 16 мача, а резултатността е наполовина от тази на техния съперник в събота - 1.13. „Нерадзурите" са вкарали повече от половината си попадения в последния половин час игра, докато „орлите" бележат равномерно във времето. През миналия сезон срещата между двата отбора завърши с победа за Интер 1:0.

Традиция е Лацио да губи на север и слабите резултати на „Джузепе Меаца" не предвещават нищо добро и сега. Въпреки това, последните двубои на римляните показват, че те са по-сплотени повече от всякога, което съвпада с прогреса и амбициите на отбора, а това означава, че ще бъде прекалено лекомислено, ако се доверим изцяло на Интер. Последната точка на Лацио тук е през сезон 2004/05, но дали сега „орлите" няма да надскочат себе си и да изтръгнат толкова дълго чаканата победа?

Прогноза за: Интер - Лацио 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

20 март Фиорентина - Рома 2:2 (Серия А)
03 април Рома - Ювентус 0:2 (Серия А)
09 април Удинезе - Рома 1:2 (Серия А)
16 април Парма - Интер 2:0 (Серия А)
19 април Рома - Интер 0:1 (Купа на Италия)

Лацио:

13 март Рома - Лацио 2:0 (Серия А)
19 март Лацио - Чезена 1:0 (Серия А)
03 април Наполи - Лацио 4:3 (Серия А)
10 април Лацио - Парма 2:0 (Серия А)
17 април Катаня - Лацио 1:4 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Лацио

142 мача
58 победи за Интер
53 равенства
31 победи за Лацио
Голова Разлика: 227:154 за Интер


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.83
Равен - 3.20
Лацио - 4.20

Коефициенти от Offsidebet:
Интер - 1.87
Равен - 3.25
Лацио - 4.30

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149