Ювентус хвърли око на Габриел


Н. Гавазов

 Ювентус хвърли око на Габриел

Ювентус смята да насочи поглед към централния защитник на Арсенал Габриел Магаляеш, ако Матайс де Лигт бъде продаден на Челси. Договорът на нидерландеца изтича след година, а той е готов да бъде продаден. От "Стамфорд Бридж" имат интерес към него след раздялата с Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен. Торинци са наясно със ситуацията и затова вече усилено му търсят заместник, като Габирел е на едно от първите места в списъка на Масимилиано Алегри, съобщава "Гадзета дело Спорт".

24-годишният бразилец отдавна е в полезрението на Ювентус. Торинци смятат, че той би се вписал добре в състава и успешно би заел мястото на Де Лигт, ако той поеме в посока "Стамфорд Бридж". Надеждата на "бианконерите" е, че могат да предложат на бразилеца участие в Шампионската лига, за разлика от Арсенал, който отново остана извън топ 4.

От друга страна евентуален трансфер на Габриел няма да е лесен, защото бранителят има договор с  Арсенал до 2025 година. Освен това той е важен играч за мениджъра Микел Артета, който разчита на него да бъде основен стълб в отбраната и занапред.

  Сподели
455