Милан - Палермо: Домакините ще си отмъстят за загубата на Барбера


Н. Гавазов

Милан - Палермо: Домакините ще си отмъстят за загубата на Барбера

Милан - Палермо
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 20.04.2011
Час: 21:45
Съдия: Андреа Де Марко


В сряда вечер Милан посреща Палермо в първа среща от полуфиналите на турнира за Купата на Италия и всеки един от отборите ще се опита да постигне благоприятен резултат преди реванша, който е след три седмици в Сицилия. Много скоро двата отбора се изправиха един срещу друг в среща от първенството на Серия А и тогава, на „Ренцо Барбера" в Палермо домакините победиха с 1:0 с гол на Гоян. След загубата обаче, хората на Алегри започнаха своя победен ход и в следващите три мача взеха девет точки, като най-важни бяха те срещу шампиона Интер. В резултат, в момента „росонерите" продължават да са лидери в класирането с шест точки преднина пред втория Наполи и пет кръга преди края на първенството, Милан е много близо до Скудетото.

До полуфинал в турнира за Купата на Италия „росонерите" достигнаха след като на осминафиналите отстраниха Бари с 3:0, а на четвъртфиналите изхвърлиха след 2:1 в Генуа Сампдория, като в герой на мача се превърна Пато, който оформи дубъл.

Палермо започна сезона добре и на определен етап от кампанията си в Серия А се намираше дори на третото място в класирането, след което започнаха катаклизмите в тима, а лошите резултати от началото на годината доведоха до треньорски рокади. Отначало Де Роси бе заменен от Козми и това стана веднага след унижението с 0:7 от Удинезе и то в Сицилия, но новият наставник дори не успя да поработи както трябва и след месец на „Барбера" бе заменен отново с Де Роси. Не знаем доколко тази смяна е оказала положително влияние върху футболистите, но през уикенда Палермо победи на „Олимпико" Рома с 3:2 в мач, в който домакините бяха повели в резултата. В момента сицилианците се намират на осмо място в класирането с 47 точки, което ги оставя далеч от всякакви европейски амбиции.

На осминафиналите в турнира за Купата на Италия Палермо победи много трудно Киево с 1:0, а не по-малко трудна се оказа четвъртфиналната среща от същия турнир срещу Парма, в която след изпълнение на дузпи островитяните продължиха напред.

В навечерието на двубоя стана ясно, че Милан губи за него контузените Неста, Пато и Ван Бомел, които ще с присъединят в лазарета към Дзамброта, Йепес, Абиати, Амброзини, Бонера, Индзаги и Янкуловски. Отсъствието на Йепес е голям удар за Алегри, тъй като именно той замени Неста при неговата дълговремена контузия. Това означава, че в центъра на защитата най-вероятно ще видим Легроталие.

Палермо няма особени кадрови проблеми и с изключение на контузения Паолучи, всички останали играчи са свикани под знамената. Най-вероятно, сицилианци ще започнат мача с концентрирани в средата на терена на малко разстояние един от друг Ночерино, Псторе и Милиячо, а в опорната зона ще бъде Бачинович. Екзетурът на „росонерите" Гоян има да изтърпява наказание в Серия А и поради това ще започне със сигурност като титуляр във въпросния двубой.

Дес, на пресконференция преди срещата наставника на Милан Алегри заяви, е целта през настоящия сезон е спечелването на златен дубъл. Няма причина да се съмняваме в думите му, както и това, че най-вероятно младият специалист е успял да мотивира играчите си. Които едва ли имат нужда от това, след като със сигурност ще се опитат да си отмъстят за загубата на „Бербера" от 19 март.

Прогноза за: Милан - Палермо 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

13 март Милан - Бари 1:1 (Серия А)
19 март Палермо - Милан 1:0 (Серия А)
02 април Милан - Интер 3:0 (Серия А)
10 април Фиорентина - Милан 1:2 (Серия А)
16 април Милан - Сампдория 3:0 (Серия А)

Палермо:

13 март Дженоа - Палермо 1:0 (Серия А)
19 март Палермо - Милан 1:0 (Серия А)
03 април Катаня - Палермо 4:0 (Серия А)
10 април Палермо - Чезена 2:2 (Серия А)
16 април Рома - Палермо 2:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Палермо

52 мача
31 победи за Милан
9 равенства
12 победи за Палермо
Голова Разлика: 86:40 за Милан


Коефициенти от bet365:

Милан - 1.57
Равен - 3.50
Палермо - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Милан - 1.57
Равен - 3.60
Палермо - 6.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
133