Удинезе спря Наполи за Скудетото (видео)


В. Мухарски

Удинезе спря Наполи за Скудетото (видео)

В мач от 33-ти кръг на италианската Серия "А" Наполи загуби у дома от Удинезе с 1:2. По този начин тима от Неапол остава на 6 точки зад водача Милан. Гостите стигнаха до успеха без голяма част от титулярните си играчи. Ди Натале, Баста, Феронети, Анджелиа, Баду и Санчес са контузени, халфът Абди пропусна двубоя заради натрупани жълти картони.

"Зебрите" започнаха по-активно и още в първите минути Денис обстрелва вратата на Наполи, но Морган Де Санктис се справи с положението. Домакините отвърнаха с опасен удар с глава на Кристиан Маджо, спасен от Ханданович. В края на първата част Пинци бе близо до откриване на резултата, но удара му мина встрани от вратата.

След почивката двата отбора продължиха с атакуващия футбол и това даде резултат. В 55-ата минута Инлер с хубав удар от далечно разстояние не остави никакви шансове на стража на домакините и даде преднина на Удинезе. Само 6 минути по-късно гостите вече водеха с 2:0, след като Денис овладя добре топката след центриране на Армеро и с хубав удар записа името си сред голмайсторите.

До края на срещата домакините хвърлиха всички сили в атака. Първо в 72-ата минута Маджо нацели гредата. В 87-ата минута домакините спечелиха 11-метров наказателен удар. Кавани обаче пропусна от бялата точка. Все пак играчите на Наполи стигнаха до почетното попадение в даденото от съдията продължение. Тогава Маскара се разписа за крайното 1:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
173