Милан разби Самп, Парма окончателно отказа Интер


Т. Михайлов

Милан разби Самп, Парма окончателно отказа Интер

Милан върви все по-уверено към спечелване на титлата в Серия А, след като в двубой от 33-ия кръг на Серия А победи с 3:0 Сампдория на “Сан Сиро”. “Росонерите” вече водят с 6 точки пред втория Наполи, който утре играе срещу Удинезе.

Мачът срещу тима от Генуа започна добре за Милан, който поведе в 20-ата минута с гол на Кларънс Сийдорф. Холандецът изпълни прекрасно пряк-свободен удар в долния ъгъл на Курчи. В 53-ата минута Волта игра с ръка в наказателното поле, което доведе до дузпа за Милан, реализирана от Касано. В 61-ата минута Таланта от Стария Бари центрира добре към Робиньо за 3:0.

В същото време шампионът Интер окончателно загуби шансове за титлата, падайки с 0:2 като гост на борещия се за оцеляване Парма. “Нерадзурите” имаха шанс да поведат в 24-ата минута, когато Станкович разтресе гредата от фаул. В 35-ата минута Парма откри чрез Джовинко. Дзакардо центрира добре в пеналта, Модесто отклони към младия нападател, който от точката на дузпата не сгреши.

В началото на втората част “дуковете” имаха още два добри шанса, пропуснати от Амаури, след което Пацини бе близо до гола. В 59-ата минута Ранокия бе близо до изравнителен гол, но Миранте му изби в псоледния момент. Свирепи удари на Снайдер и Станкович минаха покрай вратата. В 73-ата минута Амаури удари греда.

В 86-ата обаче бразилецът бе безпогрешен, слагайки край на интригата. Валери Божинов, който бе влязъл 4 минути по-рано получи на точката на дузпата и продължи ефектно към Амаури. Той запази добре кълбото от Камбиасо и я прати покрай Сезар. Така Интер остана на 8 точки от Милан само 5 кръга преди края. Парма взе въздух, отдалечавайки се на 4 от опасната зона.

  Сподели
175