Скарони: През 2019 г. мислехме да уволним Пиоли


Н. Гавазов

Скарони: През 2019 г. мислехме да уволним Пиоли

Президентът на "росонерите" Паоло Скарони отговори на въпроси на Radio Rai  ден след мача със Сасуоло (3:0).

"Вчера бе фантастичен ден. Невероятни емоции, които компенсираха цялото безпокойство, което изпитвам всяка неделя".

Можете ли да построите стадион за повече от 60 000 зрители?

"Искам стадионът да е пълен. Загрижен съм за правата на излъчване в чужбина. Но капацитет от 50-55 хиляди също е добър, сега вече не строят по-големи".

Смятате ли, че посещаемостта ще намалее в бъдеще?

"Телевизията играе основна роля тук. Не бих искал да видя полупразна арена. Трябва да се поучим от Висшата лига, където стадионите винаги са пълни".

Всичко започна с 0:5 срещу Аталанта през декември 2019 г. Мислили ли сте за това?

"Не ми говорете за тази среща. Тогава бях на стадиона и бе много тъжен ден. Мислехме да уволним Пиоли, но за щастие взехме обратното решение и това е положителен момент както в спортен, така и във финансов план".

Запазихте Пиоли, разделихте се с Донарума, поканихте Менян. Това ключови решения ли са?

"Не само те. Нямаме дългове, след това ръководството в лицето на Газидис, Малдини и Масара, които работят съвместно с Пиоли. Това ни доведе до успех".

Милан нямаше най-силния състав...

"Този, който има повече титулувани или опитни играчи в състава, не винаги печели. Ние отгледахме нашите собствени шампиони.

Ще останат ли Малдини и Масара?

"Намираме се във фаза, в която клубът може да смени собствеността си, така че е трудно да се правят някакви прогнози. Според мен те трябва да продължат да работят в същия дух, както през последните години".

RedBird ще купи ли Милан за 1,3 милиарда евро?

"Четох, че InvestCorp направи крачка назад, но междувременно RedBird направи крачка напред. Цифрите, които се появяват, показват, че сме постигнали не само спортни, но и финансови успехи. Надявам се преговорите да приключат преди летния трансферен прозорец да се отвори".

Шампионска лига мечта ли е?

"Сега да".

Какво пожелавате на Ибрахимович?

"Златан се оказа добър пророк, когато каза, че ще доведе Милан до победа. Не се притеснявам какво ще прави утре. Той ще вземе правилното решение".

  Сподели
388