Пиоли: Винаги сме вярвали в себе си, щастлив съм


Н. Гавазов

Пиоли: Винаги сме вярвали в себе си, щастлив съм

Старши -треньорът на Милан Стефано Пиоли говори за спечелването на титлата в Серия А.

"Щастлив съм за играчите, за себе си, за централата, за клуба, за ръководството, за нашите прекрасни фенове. На всички свързани с Милан и това заслужено Скудето.

Винаги сме вярвали в себе си, щастлив съм. Бяхме по-стабилни от Интер. Последният загубен мач - изглежда със Специя, когато изобщо не трябваше да допускаме. Играчите показаха невероятна воля, никога не се отказаха и бяха страхотни. Дори тези, които играха малко, винаги успяваха да поддържат ритъма на играта, нашата интензивност.

Заслужихме титлата, защото никога не се предавахме, бяхме най-стабилните. Спечелихме ключови мачове. Имам силен екип, с нас работят двама изключителни треньора. Ако достигнете това ниво, значи всичко работи по възможно най-добрия начин.

Всички се наслаждаваме на това, което правим, и това е основното. Винаги сме имали ясни идеи и конкретна цел – да се представим по-добре от миналия сезон. Знаехме, че можем да постигнем повече от една година, ако спечелим повече точки.

Нашите лидери събраха млади и опитни играчи и заедно изградихме печеливш манталитет. Играхме смело, особено в отбрана, и бяхме възнаградени за това - не отстъпвахме много и се защитавахме като животни, когато противникът имаше топката.

Способността на клуба да привлича талантливи играчи се отплати. Поздравления за всички участващи“, заяви Пиоли пред DAZN.

  Сподели
276