Милан е шампион на Италия! Интер се бори до последно, но oстава втори


FUTBOL-TV

Милан е шампион на Италия! Интер се бори до последно, но oстава втори

Милан спечели първата си титла в Серия А от 11 години, след като победи категорично при гостуването си на Сасуоло с 3:0 в последния кръг.

Стефано Пиоли направи отбора си шампион след завидно постоянство в рамките на сезона и дълга битка с градския конкурент Интер в последните кръгове. "Нерадзурите", които преди кръга изоставаха с две точки, също победиха с 3:0 при домакинството си на Сампдория.

Така Милан спечели "Скудетото" за първи път след 11 години, след като събра актив от 86 точки, с две повече от “нерадзурите". Другата добра новина за феновете на Милан е, че титлата е под номер 20 в историята на клуба, с което изпревариха градския си съперник Интер (19).

Днес Оливие Жиру беше героят за "росонерите" с две попадения, а едно добави Франк Кесие, който изигра последния си мач за Милан. Рафаел Леао пък направи три асистенции. И трите гола паднаха през първото полувреме, за да донесат спокойствие на гостуващите фенове и повод за празник. 

Днес Интер също вкара трите си гола в едно полувреме, но през второто. Иван Перишич откри резултата, а Хоакин Корея вкара на два пъти след това. "Нерадзурите" през този сезон се задоволяват с триумфа си в турнира за Купата на Италия.

  Сподели
534