Рома - Палермо: Скритата интрига


Н. Гавазов

Рома - Палермо: Скритата интрига

Рома - Палермо
Стадион "Олимпико", Рим
Дата: 16 април, 2011
Час: 19:00
Съдия: Андреа Ромео (Верона)

Скритите интриги, невидими за тези запалянковци, които не се интересуват толкова много от италианския футбол, започват да се проявяват още в първата среща от 33 кръг на Серия А. В Рим ще се срещнат два отбора, между които се намира единствено Ювентус, но за сметка на това целите и задачите пред всеки един от тях са много различни. „Вълците" продължават да вярват, че ще успеят да завършат сезона на едно от местата, осигуряващи участие в Шампионската лига догодина и феновете имат основание да са оптимистично настроени, след като хората на Монтела победиха в средата на март един от конкурентите Лацио, а миналия уикенд успяха да направят същото и с Удинезе. В момента Рома се намира на шесто място в класирането с актив от 53 точки и разликата с четвъртия е само 4 точки.

Палермо си позволи през тазгодишната си кампания на европейската сцена да играе с резервния си състав, което доведе до ранното отпадане на тима в Европа, но сега сицилианци правят всичко възможно да заемат едно от местата, които би ги върнало в Лига Европа - много трудна задача, още повече, че очевидните слабости в отбрана и треньорските рокади влошиха показателите на отбора и единственият светъл лъч в последните срещи е победата над Милан с 1:0. През уикенда възстановяването на Де Роси на треньорския мостик сякаш се оказа сполучливо, защото сицилианци поведоха с два гола срещу Чезена, но в рамките само на една минута „морските кончета отбелязаха две попадения и в крайна сметка доведоха нещата до 2:2. В момента Палермо заема осмо място в класирането с актив от 44 точки и изостава от своя съперник от събота вечер с 9 точки.

Монтела няма да може да разчита на контузените Серджио и Мексес, който е аут до края на сезона, както и на наказания Жуан. Схемата на игра ще бъде 4-2-3-1, като начело на атаката ще застане Тоти, който ще бъде подпомаган в действията си от Роси, Перота и Вучинич.

Де Роси пристига във Вечния град без особени кадрови проблеми и с изключение на контузения Личич, всички останали играчи са налице. Схемата на игра на Палермо ще бъде 4-3-1-2, като в атака ще видим един до друг Миколи и Ернандес, а непосредствено зад двамата нападатели ще застане Пасторе.

Двубоят между Рома и Палермо няма да бъде лек и за двата отбора, въпреки голямата разлика в точките. Сицилианци ще се опитат да компенсират домакинския провал срещу Чезена и ще дадат наистина голям отпор на своя противник. „Вълците" нямат друг избор пред себе си, освен победата. Палермо е неубедителен в мачовете си извън „Барбера", а „Олимпико" във Вечния град едва ли е най-подходящото място да гостуваш, още повече, че футболистите на Рома са ентусиазирани да развият успеха си срещу Удинезе.

Прогноза за: Рома - Палермо 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

08 март Шахтьор Донецк - Рома 3:0 (Шампионска лига)
13 март Рома - Лацио 2:0 (Серия А)
20 март Фиорентина - Рома 2:2 (Серия А)
03 април Рома - Ювентус 0:2 (Серия А)
09 април Удинезе - Рома 1:2 (Серия А)

Палермо:

06 март Лацио - Палермо 2:0 (Серия А)
13 март Дженоа - Палермо 1:0 (Серия А)
19 март Палермо - Милан 1:0 (Серия А)
03 април Катаня - Палермо 4:0 (Серия А)
10 април Палермо - Чезена 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:

Рома - Палермо

47 мача
23 победи за Рома
11 равенства
13 победи за Палермо
Голова Разлика: 82:57 за Рома


Коефициенти от bet365:
Рома - 1.44
Равен - 4.33
Палермо - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Рома - 1.44
Равен - 4.20
Палермо - 7.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141