Нова победа и Милан докосва титлата


FUTBOL-TV

Нова победа и Милан докосва титлата

Милан срази у дома Аталанта с 2:0 в мач от 37-ия кръг на италианската Серия А. Така росонерите докосват титлата преди последните срещи от сезона. Рафаел Леао (56) даде аванс на "росонерите" в началото на второто полувреме, а Тео Ернандес (75) оформи крайният резултат с красив гол.

В 56-тата минута Милан излезе напред в резултата. Рафаел Леао демонстрира страхотната си бързина и изскочи сам срещу Хуан Мусо след дълъг пас от страна на резервата Жуниор Месиас. Португалецът изпревари Тюн Купмайнерс и мушна топката между краката на Мусо - 1:0. ВАР потвърди гола след съмнение за нарушение срещу Матео Песина секунди преди топката да влети в мрежата.

В 71-ата минута гостите пропуснаха шанс за гол. След центриране от корнер Дуван Сапата се извиси във въздуха над всички и стреля с глава, но топката мина встрани от левия страничен стълб на вратата на Менян. Четири минути по-късно Тео Ернандес вкара великолепен гол за 2:0 след феноменален пробив от собствената половина и удар по земя.

След убедителния успех "росонерите" се нуждаят само от точка, за да спечелят Скудетото, докато Аталанта остава на седмата позиция с 59 точки.

  Сподели
333